Siirry suoraan sisältöön

Lihateknologian prosessit ja laatu (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00CY96-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.09.2025 - 14.12.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
07.01.2026 - 24.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Matti-Pekka Pasto
Ryhmät
MBIELI24
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Opintojakso
8B00CY96

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa arvioida lihan ja lihavalmisteiden tuoteteknologiaa ja valmistusprosesseja sekä arvioida liha-alan tuotelaadun määritelmiä.

Sisältö

Lihan käsittely, lihan prosessointi, tuoteteknologia, sekä mahdollisuudet vaikuttaa tuotelaatuun ja tuotteiden ominaisuuksiin. Lihan laatuun liittyvä mikrobiologia, säilyvyys ja hygienia

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali.
Alan artikkelit

Opetusmenetelmät

Harjoitukset, ryhmätyöt, luennot ja mahdolliset yritysvierailut

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti kurssin mukaisena ajankohtana ja uusinta oppilaitoksen käytännön mukaan.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä tai tentti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 30 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 105 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin lihateknologian käsitteet, raaka-aineet, tuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Lisäksi opiskelija osaa arvioida mikrobiologisten ja muiden laatuun vaikuttavien tekijöiden merkityksiä tuotteiden ominaisuuksiin.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee hyvin lihateknologian käsitteet, raaka-aineet, tuotantoprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Lisäksi opiskelija osaa yhdistää mikrobiologisten ja muiden laatuun vaikuttavien tekijöiden merkityksiä tuotteiden ominaisuuksiin. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi lihateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, tuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten lihateknologisten toimintojen ratkaisemisessa. Lisäksi opiskelija osaa yhdistää mikrobiologisten ja muiden laatuun vaikuttavien tekijöiden merkityksiä monipuolisesti tuotteiden ominaisuuksiin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Lihateknologia tai Elintarviketeknologia

Siirry alkuun