Siirry suoraan sisältöön

Kasvistuotteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00CX67-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 14.01.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
07.01.2026 - 03.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Ilmari Äijö
Ryhmät
MBIELI24
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Opintojakso
8B00CX67

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käyttöön liittyviä ominaisuuksia ja laatuun vaikuttavat tekijöitä.
Opiskelija osaa soveltaa kasvistuotteiden keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja tuoteturvallisuuteen liittyviä tekijöitä.

Sisältö

Syötävät kasvit elintarvikkeiden raaka-aineena
Kasvisten laatuun vaikuttavat tekijät
Kasvisten säilytys- ja prosessointitavat
Kasvistuotteiden kehittäminen

Oppimateriaalit

Luentomateriaalit

Opetusmenetelmät

Luennot, tehtävät sekä laboratoriotyöt
Luennot voi seurata verkossa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä 135 h joista Luentoja 6h, Laboratorioharjoituksia 18h, Itsenäistäopiskelua 111h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät hyvin. Hän osaa yhdistää oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät kiitettävästi. Hän osaa luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Elintarviketeknologian perusteet
Elintarviketeknologia

Siirry alkuun