Siirry suoraan sisältöön

Vilja- ja leipomoprosessit (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00CX66-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 14.01.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
07.01.2026 - 24.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Merja Kyntäjä
Ryhmät
MBIELI24
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Opintojakso
8B00CX66

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa määritellä viljatuotteiden valmistusprosesseja ja -laitteistoja
- osaa arvioida leivontaprosesseja ja tuotteen laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa soveltaa ja kehittää leipomoalan eri menetelmiä

Sisältö

Viljan laadulliset mittarit ja laadunhallinta, mallastus, leivän leivontaprosessit, esitaikinat, gluteenittomat tuotteet ja muut viljatuotteet.

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali.
Kirja: Salovaara, Ignatius, Jussila, Hurri, Martikainen: Leivonnan teknologia - Ruokaleipä.

Opetusmenetelmät

Luennot, verkko-opetus, laboratorioharjoitukset ja ryhmätyöt

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssilla perinteinen paperitentti, uusinta examissa

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osan opintojaksosta voi opinnollistaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 42 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 93 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja osaa nimetä tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyviä peruskäsitteitä ja menetelmiä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen ja kykenee perustelemaan valintansa.

Esitietovaatimukset

Elintarvikekemia
Elintarviketeknologia

Siirry alkuun