Siirry suoraan sisältöön

Yrityksen hallinto ja hyvä hallintotapa (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5E00DK75-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
21.04.2025 - 28.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
03.10.2025 - 30.11.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Master School
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Tradenomi (ylempi AMK), Liiketoimintaosaaminen
Opettajat
Tuulia Potka-Soininen
Ajoitusryhmät
Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 5 . Avoin AMK : 5.)
Ryhmät
YLI25
Tradenomi (ylempi AMK), Liiketoimintaosaaminen
Pienryhmät
Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Opintojakso
5E00DK75

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija tuntee yrityksen tilinpäätösraportoinnin sisällön ja merkityksen niin yrityksille kuin eri sidosryhmillekin. Opiskelija tietää yritysvastuuraportoinnin erilaisia viitekehyksiä, osaa soveltaa raportointiin liittyvää sääntelyä sekä osaa analysoida yritysvastuuraportoinnin merkitystä yksittäiselle yritykselle. Opiskelija ymmärtää yhteisölainsäädännön merkityksen yrityksen hallinnossa ja toiminnassa. Opiskelija tuntee hyvän hallintotavan lähtökohdat ja eri ulottuvuuksia sekä osaa tunnistaa ja analysoida hyvään hallintotapaan liittyviä osa-alueita yksittäisen yrityksen toiminnassa. Opiskelijalle on muodostunut käsitys yrityksen sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta.

Sisältö

Yrityksen hallinto: corporate governance, tilinpäätösraportointi, ESG-raportointi, osakeyhtiölaki, sisäinen valvonta ja riskien hallinta.

Oppimateriaalit

Osakeyhtiölaki
Mähönen, Villa: Osakeyhtiö. III, Corporate governance
ST-Akatemia ESGpalvelu
Silvola, Peill, Aspholm ja Kaisanlahti: ESG ja kestävyysraportointi - yritysjohdon vastuu ja mahdollisuus
Bärlun, Sipilä: Vastuullinen hallituksen jäsen
Kuusela, Ollikainen (toim.): Riskit ja riskienhallinta

Opetusmenetelmät

Luennot ja tehtävät.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot 16 h, tehtävät, kehittämistehtävä ja oppimispäiväkirja 119 h.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät soveltaen kurssin käsitteistöä annettuun kehittämistehtävään. Opiskelija osaa määritellä tilinpäätösraportointiin liittyvät peruskäsitteet sekä kertoa raportoinnin eri osa-alueista, perusperiaatteista ja merkityksestä eri sidosryhmille. Hän pystyy kertomaan yrityksen roolista yhteiskunnassa ja siihen liittyvästä yhteiskuntavastuusta. Opiskelija kuvailee yritysvastuun merkitystä yritysten liiketoiminnalle ja yrityksen taloudelliselle menestymiselle. Opiskelija kykenee tunnistamaan ja nimeämään yksittäisen yrityksen toimintaan liittyvän yhteisölainsäädännön ja sen merkityksen yrityksen hallinnossa ja toiminnassa. Hän osaa kertoa hyvän hallintotavan lähtökohdista ja eri ulottuvuuksista sekä osaa nimetä hyvän hallintotavan eri osa-alueita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät hyvin soveltaen kurssin sisältöä ja käsitteistöä annettuun kehittämistehtävään. Opiskelija osaa selittää tilinpäätösraportointiin liittyvät peruskäsitteet sekä raportoinnin eri osa-alueet, perusperiaatteet ja niiden merkityksen eri sidosryhmille. Hän pystyy arvioimaan yrityksen roolia yhteiskunnassa ja siihen liittyvää yhteiskuntavastuuta. Opiskelija pystyy myös selittämään yritysvastuun merkitystä yritysten liiketoiminnalle ja yrityksen taloudelliselle menestymiselle. Opiskelija tietää yksittäisen yrityksen toimintaan liittyvän yhteisölainsäädännön ja kykenee arvioimaan sen merkitystä yrityksen hallinnossa ja toiminnassa. Hän osaa selittää hyvän hallintotavan lähtökohtia ja eri ulottuvuuksia sekä osaa arvioida hyvän hallintotavan eri osa-alueita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät kiitettävästi soveltamalla kurssin sisältöä ja käsitteistöä uutta kehittäen annetussa kehittämistehtävässä. Opiskelija osaa selittää tilinpäätösraportointiin liittyvät peruskäsitteet sekä raportoinnin eri osa-alueet, perusperiaatteet sekä tunnistaa niiden merkityksen eri sidosryhmille. Hän pystyy analysoimaan yrityksen roolia yhteiskunnassa ja siihen liittyvää yhteiskuntavastuuta. Opiskelija pystyy myös arvioimaan yritysvastuun merkitystä yritysten liiketoiminnalle ja yrityksen taloudelliselle menestymiselle. Opiskelija tietää yksittäisen yrityksen toimintaan liittyvän yhteisölainsäädännön ja kykenee arvioimaan sen merkitystä yrityksen hallinnossa ja toiminnassa. Hän osaa selittää hyvän hallintotavan lähtökohtia ja eri ulottuvuuksia sekä osaa arvioida hyvän hallintotavan eri osa-alueita.

Siirry alkuun