Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun vastuullisuus (3op)

Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3019

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 14.01.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
09.02.2026 - 02.04.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Agrologi (AMK)
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Avoin amk
Opettajat
Anu Latva-Reinikka
Eija Putula-Hautala
Merja Kyntäjä
Teija Rönkä
Ryhmät
MRESTO25S
Restonomi (AMK)
MAGRO26
Agrologi (AMK)
MBIELI26
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Opintojakso
XX00CX21

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.

Sisältö

- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus

Oppimateriaalit

Opettajien koostama ja ilmoittama materiaali.

Opetusmenetelmät

Luennot, omatoimiset tehtävät verkossa.
Luennot nauhoituksena suurimmaksi osaksi etukäteen. Etäopetustuntien luennollinen ja ohjeellinen sisältö nauhoitetaan.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksoon ei kuulu tenttiä, arvioidaan tehtävien ja aktiivisen osallistumisen perusteella.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 h
Kontaktiopetus verkossa noin 6 h, itsenäinen työskentely noin 75 h.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun toiminta

Lisätiedot

Luennot nauhoituksena suurimmaksi osaksi etukäteen. Etäopetustuntien luennollinen ja ohjeellinen sisältö nauhoitetaan.

Siirry alkuun