Ruokaketjun vastuullisuus (3op)
Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3019
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.11.2025 - 14.01.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 09.02.2026 - 02.04.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- SeAMK Agrologi
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Avoin amk
- Opettajat
- Anu Latva-Reinikka
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
- Ryhmät
-
MRESTO25SRestonomi (AMK)
-
MAGRO26Agrologi (AMK)
-
MBIELI26Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
- Opintojakso
- XX00CX21
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Oppimateriaalit
Opettajien koostama ja ilmoittama materiaali.
Opetusmenetelmät
Luennot, omatoimiset tehtävät verkossa.
Luennot nauhoituksena suurimmaksi osaksi etukäteen. Etäopetustuntien luennollinen ja ohjeellinen sisältö nauhoitetaan.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksoon ei kuulu tenttiä, arvioidaan tehtävien ja aktiivisen osallistumisen perusteella.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 h
Kontaktiopetus verkossa noin 6 h, itsenäinen työskentely noin 75 h.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Lisätiedot
Luennot nauhoituksena suurimmaksi osaksi etukäteen. Etäopetustuntien luennollinen ja ohjeellinen sisältö nauhoitetaan.