Siirry suoraan sisältöön

Palveluyrityksen strateginen kehittäminen (3op)

Toteutuksen tunnus: CA00DT76-3002

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.04.2024 - 01.08.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Opetuskielet
suomi
englanti
Koulutus
Restonomi (AMK)
Opettajat
Anne-Mari Latvala
Ilkka Latomäki
Opintojakso
CA00DT76

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa arvioida yrityksen liiketoimintaympäristöä, kilpailijoita ja toimintaympäristöön vaikuttavia trendejä. Hän osaa soveltaa liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia strategisia liiketoiminnan kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan. Hän osaa laatia toiminnalle strategisten tavoitteiden mukaisia tulosmittareita ja osaa hyödyntää investointilaskennan periaatteita projektissaan.

Sisältö

- Yrityksen liiketoimintaympäristö, kilpailijat ja toimintaympäristöön vaikuttavat trendit
- Liiketoiminnan keskeinen käsitteistö
- Strategisia liiketoiminnan kehittämismenetelmiä
- Strategiset mittarit
- Johtamisjärjestelmät
- Investoinnin kannattavuuden arviointi
- Johdon laskentatoimi käytännössä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa ravitsemisalan liiketoiminnan kehittämisen merkityksen ja sen osa-alueita.
Hän tuntee liiketoiminnan käsitteistöä ja osaa käyttää jotakin kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan. Hän osaa laatia suunniteltavan / toteutettavan hankkeen talousarvion osa-alueita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa suunnitella ja raportoida ravitsemisalan liiketoimintaa.Hän osaa käyttää liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan. Hän osaa laatia ja perustella talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa suunnitella, kehittää ja raportoida ravitsemisalan liiketoimintaa. Hän osaa soveltaa liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan. Hän osaa laatia liiketoimintastrategian mukaisen ja perustellun talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.

Esitietovaatimukset

Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna tai Palvelujen konseptointi

Siirry alkuun