Siirry suoraan sisältöön

Projektityö (3 op)

Toteutuksen tunnus: BC00DK39-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
26.08.2024 - 28.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
03.09.2024 - 10.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Sosionomi ja geronomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Kampustalo
Opetuskielet
suomi
Paikat
12 - 25
Koulutus
Geronomi (AMK)
Sosionomi (AMK)
Opettajat
Asta Pohjola
Elina Kangasluoma
Ryhmät
SOS24B
Sosionomi (AMK)
SOS24C
Sosionomi (AMK)
Opintojakso
BC00DK39

Arviointiasteikko

1-5

Sisällön jaksotus

Opintojakso orientoidaan viikolla 36. Opintojakson lähitunneille osallistuminen on ehdottoman velvoittavaa opintojaksolla toteutettavan tapahtuman (Järjestöekstriimi) onnistumiseksi. Opintojakso sisältää lähitunteja, joiden aikana opiskelijat työstävät järjestöjen heille kohdentamia tehtäviä. Lisäksi opiskelijat työstävät vastuutehtäviään myös itsenäisesti. Tapahtuman tilajärjestely toteutuu 25.11.2024 klo 12-16. Tapahtuma toteutuu 26.11.2024 klo 8-17 FramiF -rakennuksessa. Tapahtuman suunnittelu, toteuttaminen ja tapahtumaan osallistuminen on velvoittavaa. Opiskelijat työstävät tapahtumasta pienryhmissä oppimistehtävän.

Tavoitteet

Opiskelija osaa määritellä projektitoiminnan roolia ja merkitystä sosionomin tehtäväkentillä.
Opiskelija osaa tunnistaa projektityön yhdeksi sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen työvälineeksi.
Opiskelija osaa nimetä sosiaali- ja terveysalan projektitoiminnan luonteenomaisia piirteitä.
Opiskelija osaa kuvata projektityön prosessia ja nimetä eri vaiheisiin sisältyvät ydintehtävät.
Opiskelija osaa tunnistaa ja nimetä onnistuneen projektin edellytyksiä.

Sisältö

- Projektitoiminnan käsitteet ja toimintatavat
- Projektiorganisaatio ja sidosryhmät
- Projektin vaiheet ja prosessi
- Projektien rahoituslähteet
- Projektiviestintä
- Projektin johtaminen

Oppimateriaalit

Kymäläinen, H-R., Lakkala, M., Carver, E. & Kamppari, K.(2016).Opas projektityöskentelyyn. Helsingin yliopisto. Tieteestä toimintaa -verkoston julkaisu. Opas_projektityöskentelyyn 2016.pdf (helsinki.fi)

Opetusmenetelmät

Opintojaksolla perehdytään projektityön teoriaan lähiopetustunneilla sekä itsenäisesti opiskellen. Lisäksi opiskelijat harjoittelevat projektityöskentelyä toteuttamalla yhteistyössä Seinäjoella toimivien SOTE -alan järjestöjen kanssa Järjestöekstriimi -tapahtuman 26.11.2024. Tapahtuma toteutuu SeAMK:n FramiF -tiloissa. Opiskelijat työstävät tapahtumasta pienryhmissä oppimistaan todentavan tuotoksen.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakso ei sisällä varsinaista harjoittelua, mutta opintojaksolla toteutetaan 26.11.2024 Järjestöekstriimi -tapahtuma, jonka suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistuminen on velvoittavaa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakson teoreettinen osuus tentitään viikolla 40. Opintojaksolla toteutettava Järjestöekstriimi -tapahtuman tilajärjestely toteutuu 25.11.2024 klo 12-16 FramiF -rakennuksessa. Varsinainen tapahtuma toteutuu 26.11.2024 klo 8-17 FramiF -rakennuksessa. Tapahtuman suunnittelu, toteuttaminen ja osallistuminen on velvoittavaa. Opiskelijat laativat tapahtuman toteuttamisesta oppimistehtävän.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

78h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa määritellä projektien roolia ja merkitystä sosiaali- ja terveysalalla. Opiskelija osaa määritellä projektin keskeisimmät käsitteet ja toimintatavat. Opiskelija osaa kuvata projektin vaiheet ja prosessin. Hän tietää keskeisimmät sosiaali- ja terveysalan projektien rahoituslähteet. Opiskelija osaa nimetä keskeiset projektiviestinnän ja johtamisen elementit

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa määritellä ja kuvailla projektitoiminnan roolia ja merkitystä sosiaali- ja terveysalalla ja siten sosionomin tehtäväkentillä. Hän osaa kuvailla monipuolisesti projektin käsitteitä, toimintaa, projektin vaiheita ja prosesseja. Opiskelija tunnistaa ja kuvailee projektiviestinnän, johtamisen ja onnistuneen projektin välisiä merkitysyhteyksiä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa määritellä ja kuvailla moninäkökulmaisesti projektitoiminnan roolia ja merkitystä sosiaali- ja terveysalalla ja siten sosionomin tehtäväkentillä. Hän osaa avata kattavasti projektin käsitteitä. Opiskelija osaa tarkastella analyyttisesti projektin toimintaa, sen vaiheita ja prosesseja. Opiskelija osaa analysoida projektiviestinnän, johtamisen ja onnistuneen projektin välisiä merkitysyhteyksiä.

Siirry alkuun