Siirry suoraan sisältöön

Lihateknologian erityiskysymykset (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8F00DR11-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.11.2024 - 10.12.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.04.2025 - 06.06.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
2 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
SeAMK Master School
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen
Agrologi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen
Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen
Opettajat
Juuso Kumpulainen
Ryhmät
YRKK24R
Restonomi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen
YRKK24A
Agrologi (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen
YRKK24I
Insinööri (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen
Opintojakso
8F00DR11

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa arvioida lihantuotannon eri vaiheiden merkitystä lihateknologiassa.
Opiskelija osaa soveltaa analyyttisiä menetelmiä lihateknologisen laadun hallintaan ja arviointiin.
Opiskelija osaa analysoida eri raaka-aineiden teknologisia ominaisuuksia ja käytettävyyttä.

Sisältö

Kestävän kehityksen mukainen tuotelaatu.
Sivutuotteiden hyödyntäminen ruoka, rehu ja muu teknologinen käyttö.
Kehittyneet analyysimenetelmät lihateknologian prosessien apuna.
Hybridituotteiden raaka-aineet

Oppimateriaalit

1) R. A. Lawrie, D.A. Ledward: Lawries Meat Science, CRC Woodhead Publ. in Food Science; Technology and Nutrition, 8th Edition.
2) Feiner, G. (2006). Meat products handbook: Practical science and technology. Woodhead Publishing Limited.
3) Muu luentomateriaali.

Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitustyöt sekä laboratorioharjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 24 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 111 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää pääkohdat lihantuotannon eri vaiheiden merkityksestä lihateknologiassa
ja osaa soveltaa analyyttisiä menetelmiä lihateknologisen laadun hallinnassa ja arvioinnissa.
Opiskelija osaa analysoida eri raaka-aineiden teknologisia ominaisuuksia ja käytettävyyttä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää lihantuotannon eri vaiheiden merkityksestä lihateknologiassa ja osaa
soveltaa analyyttisiä menetelmiä lihateknologisen laadun hallinnassa ja arvioinnissa.
Opiskelija osaa analysoida eri raaka-aineiden teknologisia ominaisuuksia ja käytettävyyttä
usealta eri näkökulmalta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee lihantuotannon eri vaiheiden merkityksen lihateknologiassa ja osaa soveltaa
analyyttisiä menetelmiä lihateknologisen laadun hallinnassa ja arvioinnissa kiitettävällä tasolla.
Opiskelija osaa analysoida eri raaka-aineiden teknologisia ominaisuuksia ja käytettävyyttä
monipuolisesti usealta eri näkökulmalta.

Esitietovaatimukset

Lihateknologia, Lihan biokemialliset ja rakenteelliset tekijät

Siirry alkuun