Siirry suoraan sisältöön

Teknologian mahdollisuudet ruokapalveluissa (5 op)

Toteutuksen tunnus: CA00CX24-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

22.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 17.11.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut

Opettaja

  • Ilkka Latomäki
  • Kirta Nieminen

Ajoitusryhmät

  • Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 50. Avoin AMK: 50.)

Opiskelijaryhmät

  • RESTO22
    Restonomi (AMK)
  • MRESTO23
    Restonomi (AMK), monimuotototeutus

Koulutusryhmat

  • Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää teknologian mahdollisuudet ruokapalveluissa. Opiskelija löytää teknologian avulla ratkaisuja ajankohtaisiin kehittämisongelmiin. Opiskelija osaa ratkaista ongelmia käytettävissä olevan datan pohjalta. Opiskelija osaa havainnollistaa teknologian mahdollisuudet elämyksissä.

Sisältö

Johdanto teknologian mahdollisuuksiin (muun muassa ruokapalveluiden tuottaman datan hyödyntäminen, mobiiliapplikaatiot, robotiikka, IOT-sensorit, VR- ja AR-todellisuus)
Teknologian käyttöönotto ja digitaalisen datan hyödyntäminen ruokatuotantoprosessien hallinnassa
Sensorien hyödyntäminen ruokapalveluiden kehittämisessä
Teknologian hyödyntäminen elämysten tuottamisessa

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alkaessa

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset ja oppimistehtävä 5 op

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työmäärä yhteensä135 h, josta itsenäistä opiskelua 119 h, etäopetusta 16 h.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa kuvata teknologian mahdollisuudet ruokapalveluissa. Opiskelija osaa määritellä teknologisia ratkaisuja. Opiskelija osaa kuvata ongelmia käytettävissä olevan datan pohjalta. Opiskelija osaa selittää teknologian mahdollisuudet elämyksissä

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa kuvata teknologian mahdollisuudet ruokapalveluissa. Opiskelija tunnistaa teknologisia ratkaisuja. Opiskelija osaa kuvata ongelmia käytettävissä olevan datan pohjalta. Opiskelija osaa havainnollistaa teknologian mahdollisuudet elämyksissä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää teknologian mahdollisuudet ruokapalveluissa. Opiskelija löytää teknologian avulla ratkaisuja ajankohtaisiin kehittämisongelmiin. Opiskelija osaa ratkaista ongelmia käytettävissä olevan datan pohjalta. Opiskelija osaa havainnollistaa teknologian mahdollisuudet elämyksissä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimistehtävät ja aktiivinen osallistuminen

Esitietovaatimukset

Käyttäjälähtöinen tilasuunnittelu

Lisätiedot

T&K osuus 3 op