Pakkaustekniikka (3op)
Toteutuksen tunnus: 8B00CX60-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 11.04.2024 - 19.02.2025
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 03.03.2025 - 27.04.2025
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 3 op
 
- Lähiosuus
 - 3 op
 
- TKI-osuus
 - 1 op
 
- Toteutustapa
 - Lähiopetus
 
- Toimipiste
 - SeAMK Seinäjoki, Frami
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Koulutus
 - Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
 
- Opettajat
 - Matti-Pekka Pasto
 
- Ryhmät
 - 
                        BIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
 
- Opintojakso
 - 8B00CX60
 
Arviointiasteikko
1-5
                    
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija  
-osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita  
-osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.
                    
Sisältö
Pakkaamisen merkitys  
Pakkausmateriaalit ja -menetelmät  
Pakkausmenetelmän valinta  
Syöttö- ja annostelulaitteet  
Kuljettimet  
Pakkausmerkinnät  
Pakkaukset ja ympäristö
                    
Oppimateriaalit
Lehtinen, L., Koivula, H., Aaltonen, V., Mäkinen, M. & Toimiva pakkaus. (2021). Kestävä pakkaus. Suomen Pakkausyhdistys ry. 
Järvi-Kääriäinen T. and Ollila M. 2007. Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry 
Opettajan materiaalit.
                    
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja tehtävät
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 81 h 
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 30 h 
- mistä itsenäistä opiskelua: 51 h
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.