Food Microbiology (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00DA80-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
11.11.2024 - 15.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
07.01.2025 - 16.05.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- englanti
- Koulutus
- Bachelor of Engineering, Agri-food Engineering
- Opettajat
- Merja Kyntäjä
- Gun Wirtanen
- Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 20 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmät
-
AFE24Bachelor of Engineering, Agri-Food Engineering , full time studies
- Pienryhmät
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
- Opintojakso
- 8B00DA80
Arviointiasteikko
1-5
Sisällön jaksotus
Opetus on keväällä 2025.
Tavoitteet
The student is able to present food microbes (pathogens, spoilage and beneficial microbes) and their living conditions (in common, in raw materials, in products, on production surfaces, in air and in utilities) and to use microbiological concepts and terms. The student knows the principles of own-checking and cleaning processes.
Sisältö
Archaea, bacteria, yeasts, moulds, algae, protozoa and viruses
Microbial morphology and their reproduction, growth conditions, growth curves, specific growth rate and inhibition of microbial growth
Main food-contaminants and the common pathogens as well as common beneficial microbes used in food production
Aseptic and hygienic working methods and sterilization
Food hygiene regulations
Own-checking including support systems
Surface hygiene and cleaning procedures
Microbiological air quality
Microbiological quality of commodities
Basic methods in laboratory work
Sampling and handling of samples
Aika ja paikka
Kurssin tunnit pidetään keväällä 2025.
Oppimateriaalit
Luennoilla esitetty materiaali + e-kirjastosta saatava kurssikirja.
Tentittavään materiaaliin kuuluu lisäksi alla mainitut artikkelit ja kirjakappale:
- Importance of Yeasts and Lactic Acid Bacteria in Food Processing kirjasta Food Processing: Strategies for Quality Assessment (löytyy kurssisivulla; täydelliset viitetiedot: Erten, H., A?irman, B., Gündüz, C., Çar?anba, E., Sert, S., Bircan, S. & Tangüler, H. 2014. Importance … food processing. In: Malik, A., Erginkaya, Z., Ahmad, S. & Erten, H. (Eds). Food processing: strategies for quality assessment. New York: Springer. p. 351–378. DOI: 10.1007/978-1-4939-1378-7_14)
Wirtanen, G. 2017. Biofilm formation on process surfaces. Renhetsteknik 46:1, 20-21.
Wirtanen, G. 2017. Prevention and control of biofilm formation. Renhetsteknik 46:2, 7-11.
Wirtanen, G. 2017. Common pathogens in biofilms. Renhetsteknik 46:3, 6-11.
... tai muu vastaava kirjallisuus josta kerrotaan Tervetuloa kirjeessä, aloitusluennolla (tammikuussa 2025) ja kurssin Moodle-sivulla.
Opetusmenetelmät
Kurssi toteutetaan englannin kielellä ja opetus koostuu:
- luennoista sekä
- laboratorioharjotuksi.
Lisäksi opiskelijat osallistuvat astaktiivisesti patogeeniesityksen tekoon ja toisen patogeeni esityksen opponointiin ryhmätöinä.
Lähiopetus
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Englanninkielinen tentti pidetään toukokuussa 2025 EXAM-luokassa. Ajankohta kerrotaan Tervetuloa kirjeessä, aloitusluennolla (tammikuussa 2025) ja kurssin Moodle-sivulla.
Kansainvälisyys
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaistuntimäärä: 135 h
- josta 50 h lähiopetuksessa (luentoja n. 30 h ja laboratoriotyötunnit 20 h)
- josta 85 h on omaaloitteista opiskelua
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
The student knows and understands the basic concepts and methods in microbiology and is able to apply them in solving common problems. In addition, the student is able to follow the instructions and work safely in the laboratory.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
The student is well acquainted with the basic concepts and methods in microbiology and is able to apply them in solving different types of challenges. In addition, the student is able to follow the instructions and work safely in the laboratory and is able to present the results clearly. He/she is able to combine this information with previously learned microbial issues.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
The student has praiseworthy knowledge on microbial concepts and methods and is able to apply them in different types of questions and challenges. In addition, the student is able to follow the instructions and work safely in the laboratory and is able to present results clearly and draw conclusions. The student also demonstrates innovation by applying what he/she has learned.
Lisätiedot
Opintojakso toteutetaan englanninkielellä. Opintojakso suoritetaan tenttimällä ja täyttämällä laboratorioraportti. Esitietona tenttimiselle on patogeenityön suorittaminen hyväksytysti eli opintojakson suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista patogeeniryhmätyöhön, ryhmätyön esittämistä ja toisen ryhmätyön opponointia. Yllämainittujen tehtävien jälkeen opiskelija saa osallistua kirjalliseen tenttiin. Mikrobiologiset laboratoriotyöt (2 op) on osaa tätä kurssia.