Nurmen tuotanto ja käyttö (5 op)
Toteutuksen tunnus: 9A00DC58-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 08.11.2024
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
Opettaja
- Teija Rönkä
- Jari Luokkakallio
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 50. Avoin AMK: 50.)
Opiskelijaryhmät
-
MAGRO22Agrologi (AMK)
-
MAGRO21Agrologi (AMK)
-
MAGRO23Agrologi (AMK)
-
AGRO22PRAgrologi (AMK)
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Tavoitteet
Opiskelija osaa suunnitella tilakohtaiset nurmikierrot ja niiden viljelytekniikan tilan olosuhteet huomioiden. Opiskelija osaa suunnitella eri karkearehuihin perustuvia rehuannoksia eri tuotantoeläimille ja eri tuotantovaiheisiin.
Sisältö
Karkearehujen tuotantomuodot (laidun, kokoviljasäilörehu, nurmisäilörehu, kuiva heinä) ja niiden soveltuvuus yksittäiselle tilalle; kasvivalinnat ja nurmikiertojen suunnittelu; karkearehujen viljely, korjuu ja säilöntä; karkearehujen rehuarvo, hygieeninen ja säilönnällinen laatu, syöntiominaisuudet ja niihin vaikuttavat tekijät; karkearehut osana eri tuotantoeläinten ruokintaa
Oppimateriaalit
Peltonen, Puurunen, Harmoinen, 2010, Nurmirehujen tuotanto ja käyttö, Tieto tuottamaan 132.
Moodlessa esitetty suomen-, ruotsin- ja englanninkielinen materiaali, joka on saatavilla sähköisesti.
Opetusmenetelmät
Verkkoluennot, ryhmätyöt, itsenäiset tehtävät
Verkkoluennot nauhoitetaan.
Sisältää aikaan sidottua verkossa toteutettavaa opetusta (pienryhmäohjaus, ajankohdat sovitaan opintojakson aikana)
Pienryhmäohjaukseen osallistuminen on kaikille ryhmän jäsenille pakollista.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakson voi myös opinnollistaa, mikäli opiskelija on työpaikassa, jossa työtehtävissä tulee vastaavia sisältöjä. Osaamisen tunnustamisen kautta voidaan ottaa huomioon aikaisemmat vastaavat opinnot. Sovitaan opettajan kanssa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaiskuormitus 135 tuntia, mistä 19 h etäopetusta ja 116 h itsenäisiä tehtäviä.
Lisätietoja opiskelijoille
Verkkoluennot nauhoitetaan.
Sisältää aikaan sidottua verkossa toteutettavaa opetusta (pienryhmäohjaus, ajankohdat sovitaan opintojakson aikana)
Pienryhmäohjaukseen osallistuminen on kaikille ryhmän jäsenille pakollista.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa tehdä suunnitelmat ja laskelmat ohjatusti. Hän osaa hakea alan tietoa ohjatusti. Opiskelija osaa selittää, miten tuotetaan laadukasta karkearehua. Hän osaa nimetä keinoja nurmituotannon kehittämiseksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa soveltaa suunnitelmien ja laskelmien teossa käytettäviä tietoja itsenäisesti. Hän osaa hakea alan tietoa ja soveltaa sitä kehittämisehdotuksissaan. Hän osaa tulkita karkearehuista tehtyjä analyysejä. Hän osaa tunnistaa nurmen satotasoon ja laatuun vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa mitoittaa viljelyn pinta-alatarpeet eläinten rehun tarpeen mukaan
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa soveltaa suunnitelmien ja laskelmien teossa käytettäviä tietoja itsenäisesti. Hän osaa itsenäisesti hakea alan tietoa ja soveltaa sitä ongelmanratkaisussa ja ratkaisujen perusteluissa eri vaihtoehtoja vertailtaessa. Opiskelija osaa analysoida tilan nurmituotantoa kriittisesti eri näkökulmista. Opiskelija osaa rakentaa laaja-alaista tietämystä osoittavaa kokonaiskuvaa, jossa yhdistyvät viljelyn ja ruokinnallisen käytön näkökulmat.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut oppimistehtävät ja aktiivinen osallistuminen.
Pienryhmäohjaukseen osallistuminen on kaikille ryhmän jäsenille pakollista.
Esitietovaatimukset
Kotieläintuotannon ja kasvituotannon kaikille yhteiset ammattiopinnot tai vastaavat tiedot