Siirry suoraan sisältöön

Muut kotieläimet (5op)

Toteutuksen tunnus: 9A00CD82-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.04.2024 - 04.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.10.2024 - 18.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
2 - 5
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Agrologi (AMK)
Opettajat
Samu Palander
Ryhmät
MAGRO22
Agrologi (AMK)
MAGRO23
Agrologi (AMK)
AGRO22PR
Agrologi (AMK)
Opintojakso
9A00CD82

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää harvinaisempien kotieläintuotannon tuotantosuuntien merkitystä ja toimintatapoja osana ruokaketjua tai sen sivuvirtojen hyödyntäjänä. Hän osaa etsiä, syventää ja soveltaa tietoa valintansa mukaisista tuotantosuunnista tai niiden ajankohtaisista erityiskysymyksistä ja esittää ammattimaisesti selvitysprojektin tulokset.

Sisältö

Lammastalous, vuohitalous, hunajantuotanto, turkiseläintuotanto, hyönteiskasvatus, kaninlihantuotanto, riistatarhaus jne. Sisältö muotoutuu osittain valinnan perusteella.

Oppimateriaalit

Behrens, D. & Moritz, R. F. A. 2011. Bees in Europe and sustainable honey production. (BEE SHOP) results of a pan-European research network. New York : Nova Science Publishers



Page, P. & Hamer, K. 2017. Sheep keeping. Sheffield, UK: 5m Publishing

Opetusmenetelmät

Luennot/tietoiskut, itsenäinen tiedonhaku ja työskentely, posteri ja vertaisarviointi

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luokkaopetus 12-20 h, itsenäinen työskentely 50-60 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa kuvailla ammattimaisesti tuotannon toimintatapoja ja merkitystä sekä osaa etsiä ja esittää luotettavaa ja asiaankuuluvaa tietoa aiheesta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa arvioida ja selittää tuotannon yhteyttä muuhun maataloustuotantoon ja sen ekologista roolia. Opiskelija osaa tunnistaa ruokinnan ja olosuhdetekijöiden vaikutuksen tuotantoon ja terveyteen. Hän osaa perustellusti valita ruokinnallisia ja teknologisia ratkaisuja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa ottaa huomioon ja soveltaa ravitsemus- ja tuotantobiologisia yksityiskohtia. Hän osaa itsenäisesti hakea alan tietoa ja soveltaa sitä ongelmanratkaisussa alan kehittämiseksi. Opiskelija osaa rakentaa laaja-alaista tietämystä osoittavaa kokonaiskuvaa, jossa yhdistyvät tuotantobiologinen, teknologinen, taloudellinen ja ympäristövastuullinen näkökulma.

Siirry alkuun