Luonnonmukainen tuotanto (5 op)
Toteutuksen tunnus: 9A00CY12-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.04.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 31.03.2025
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Avoin amk
Opettaja
- Teija Rönkä
- Jari Luokkakallio
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) 1 (Koko: 100. Avoin AMK: 100.)
Opiskelijaryhmät
-
MAGRO22Agrologi (AMK)
-
MAGRO21Agrologi (AMK)
-
MAGRO23Agrologi (AMK)
-
AGRO22PRAgrologi (AMK)
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) 1
Tavoitteet
Opiskelija osaa määritellä luomutuotannon ekologiset perusteet ja osaa esittää tärkeimmät luomutuotantoa koskevat säännöt. Opiskelija osaa peltokasvien luonnonmukaisen viljelytekniikan. Opiskelija osaa lajin- ja luonnonmukaisen kotieläinten hoidon ja ruokinnan perusteet. Opiskelija osaa laatia luomusuunnitelman, viljelykiertosuunnitelman ja eläinten hoitosuunnitelman luomuun siirtyvälle tilalle. Opiskelija osaa analysoida luomutuotannon kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä sekä osaa listata luomutuotteiden markkinointikanavia
Sisältö
Ekologian perusteita, luomutuotannon laajuus, luomutuotannon säännöt ja valvonta, maan viljavuus ja sen hoito, kasvinvuorotus, viljelykiertosuunnitelma, lannoitus ja kasvinsuojelu luomuviljelyssä, peltokasvien luonnonmukainen viljelytekniikka, talous ja markkinointi, luonnonmukaisen kotieläintuotannon suunnittelun perusteet.
Oppimateriaalit
Rajala 2004. Luonnonmukainen maatalous. HY, Maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus
TAI
Källander & Bovin 1993. Luonnonmukainen maanviljely. Kirjayhtymä
Opetusmenetelmät
Verkko-opetus, oppimis- ja kehittämistehtävät. Verkko-opetus sisältää aikaan sidottua verkossa toteutettavaa opetusta, joka tallennetaan.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti opintojakson lopussa ja uusintamahdollisuus EXAM-tenttinä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 135 h, josta verkko-opetus 42 h, oppimistehtävät ja etäopiskelu 73 h ja tentti 20 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tietää luomutuotannon ekologisia perusteita ja osaa luetella tärkeimpiä luomutuotantoa koskevia sääntöjä. Opiskelija osaa määritellä luomukasvituotannon viljelytekniikan pääasiat. Hän osaa laatia viljelykiertosuunnitelman luomutilalle. Opiskelija osaa nimetä luomutuotannon kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja luetella markkinointikanavia. Opiskelija osaa luetella kotieläinten luonnonmukaisen hoidon ja ruokinnan pääperiaatteet. Hän osaa tunnistaa luonnonmukaiseen tuotantoon siirtymisen tärkeimmät muutokset yksittäisellä kotieläintilalla
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa kuvata luomutuotannon ekologisia perusteita sekä selittää luomutuotantoa koskevia sääntöjä. Opiskelija osaa tehdä yhteenvedon luomukasvituotannon viljelytekniikasta ja selittää siihen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa laatia viljelykierto -suunnitelman luomutilalle, kuvata tilan olosuhteita sekä perustella tilan käytäntöjä. Opiskelija osaa arvioida luomutuotannon kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja listata eri tuotteiden markkinointikanavia. Opiskelija osaa selittää kotieläinten luonnonmukaisen hoidon ja ruokinnan pääperiaatteet ja soveltaa tuotanto-ohjeita yksittäisen kotieläintilan olosuhteisiin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää, mihin ekologisiin seikkoihin luomutuotanto perustuu sekä tulkita ja kommentoida luomutuotannon sääntöjä. Opiskelija osaa selittää luomukasvituotannon viljelytekniikkaa ja analysoida siihen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa suunnitella viljelykiertosuunnitelman luomutilalle, vertailla eri vaihtoehtoja ja perustella valintojaan sekä kehittämisehdotuksiaan. Opiskelija osaa vertailla luomutuotannon kannattavuustekijöitä ja eri markkinointikanavia. Opiskelija osaa suunnitella kotieläinten hoidon ja ruokinnan sekä luomutuotannossa että siihen siirtymisvaiheessa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
- Hyväksytyt oppimistehtävät
- Tentti
Esitietovaatimukset
Kasvituotannon ja kotieläintuotannon yhteiset ammattiopinnot.