Siirry suoraan sisältöön

Kestävä ruokajärjestelmä (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00CG67-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
07.06.2023 - 30.11.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.08.2023 - 31.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Jarmo Alarinta
Margit Närvä
Ryhmät
BIELI21
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opintojakso
8B00CG67

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija perehtyy ruokahävikkiin ruokaketjun eri vaiheissa niin Suomessa kuin globaalisti, ruokatuotteessa käytettäviin pakkauksiin sekä elintarviketeollisuuden sivuvirtoihin. Opiskelija oppii näkemään globaalin ruokajärjestelmän kokonaisuutta ja arvioimaan sen kestävyyttä elinkaarianalyysillä.

Opiskelija saa valmiuksia ongelmaratkaisuun.

Sisältö

o Globaali ruokajärjestelmä
o Elinkaarianalyysi
o Ruokahävikin määritelmä
o Ruokahävikin syntymisen syyt ja vähentämiskeinot Suomessa ja globaalisti
o Ruokatuotteiden pakkaukset ja niiden ympäristövaikutukset
o Elintarviketeollisuuden sivuvirrat

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opetusmenetelmät

Verkko-opetus. Itsenäinen perehtyminen opintomateriaaliin ja vastaaminen verkkotehtäviin. Ruoka- ja pakkaushävikin seurantatehtävä.
Vapaaehtoiset verkkotapaamiset

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Verkkotentin voi uusia verkossa opintojakson toteutusaikana.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työmäärä 135 h.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelija suorittaa Moodle-tentit hyväksytysti ja palauttaa opintojakson harjoitustehtävät sovitussa aikataulussa.
Opiskelija ymmärtää ruokahävikin syntymisen taustatekijöitä ruokaketjun eri vaiheissa niin Suomessa kuin globaalisti. Opiskelija osaa analysoida ruokatuotteessa käytettävien pakkauksia kestävän kehityksen näkökulmasta. Opiskelija ymmärtää globaalin ruokajärjestelmän kokonaisuutta ja osaa arvioida sen kestävyyttä elinkaarianalyysillä.
Opiskelija tunnistaa elintarviketeollisuuden sivuvirtoja ja niiden hyödyntämismahdollisuuksia.

Lisätiedot

Opintojakso kuuluu ammattikorkeakoulujen CampusOnline -tarjontaan.

Siirry alkuun