Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet (5op)

Toteutuksen tunnus: YELRYYTP05-3

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.08.2015 - 15.10.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
28.09.2015 - 31.12.2015
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Agrologi (AMK)
Opintojakso
YELRYYTP05

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija perehtyy elintarvikeketjun yritysten johtamis- ja suunnittelulogiikkaan sekä uuden yritystoiminnan käynnistämisen suunnitteluperiaatteisiin. Opintojakson aikana opiskelija saa perustiedot elintarvikeketjun roolista kansantaloudessa, yrityksen strategisesta suunnittelusta, talouden suunnittelusta ja laskentatoimen perusteista sekä yhtiö- ja kauppaoikeudesta.

Sisältö

Opinnot koostuvat osioista, joiden sisältö on
1. Elintarvikeketju osana kansantalouden kokonaisuutta
2. Pk-yrityksen strateginen johtaminen ja toiminnan suunnittelu
3. Yrityksen taloushallintojärjestelmän rakenne ja periaatteet
4. Uuden liiketoiminnan luominen
5. Yhtiö- ja kauppaoikeuden perusteet

Oppimateriaalit

Keskeiset opiskelussa käytettävät teokset ovat:

Karjalainen, L. (2013): Yrittäjän talousopas, Gaudeamus Oy.
Saatavuus: http://tiny.cc/fxjmkx

Raatikainen L. (2011) Liikeideasta liikkeelle, 8.p., Edita Publishing Oy
Saatavuus: http://tiny.cc/8vjmkx

sekä opettajien Moodleen tuottama aineisto. Opinnoissa käytetään itseohjautuvasti perusoppikirjoja, opettajien tuottamaa aineistoa sekä harjoitustehtäväcaseja.

Opetusmenetelmät

Opintojakson kokonaisuus muodostuu teorialuennoista, yksin tai ryhmässä tapahtuvasta käytäntöön soveltavasta perehtymisestä perusoppikirjoihin sekä harjoitustehtävistä, joiden tekeminen edellyttää alan kirjallisuuden hyväksikäyttöä. Opiskelijat etsivät ja luovat tietoa itseohjautuvasti ryhmissä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 x 26,7 t = 134 t. Opiskelijan työ muodostuu luento-opetukseen osallistumisesta, itsenäisestä perehtymisestä opintojakson teemoihin sekä harjoitustehtävien tekemisestä ja raportoinnista. Luento-opetus ja ohjattu harjoitusten tekeminen 50%, itsenäinen työskentely 50%.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opintojakson hyväksyttävä suorittaminen edellyttää, että opiskelija on laatinut ja raportoinut hyväksyttävästi kaikki annetut tehtävät sekä suorittanut hyväksyttävästi osatentit, jotka painottuvat eri osioiden käsitesisältöön.
Arvosanan määräytyminen:
1-2 Opiskelija ymmärtää pienyrityksen toiminnan taloudellisen ja juridisen peruslogiikan.
3-4 Opiskelija ymmärtää pienyrityksen toiminnan taloudellisen ja juridisen peruslogiikan ja osaa soveltaa oppimaansa käytännön päätöksentekotilanteisiin elintarvikeketjun näkökulmasta.
5 Opiskelija ymmärtää pienyrityksen toiminnan taloudellisen ja juridisen peruslogiikan, osaa soveltaa oppimaansa käytännön päätöksentekotilanteisiin elintarvikeketjun näkökulmasta sekä kykenee luomaan uusia, luovia päätöksentekoasetelmia, joissa hyödyntää oppimaansa.

Esitietovaatimukset

Ei edellytä edeltäviä opintoja.

Lisätiedot

- virtuaaliopintoja 1 op

Siirry alkuun