Siirry suoraan sisältöön

Kasvis- ja marjavalmisteet (5op)

Toteutuksen tunnus: 8B00BT44-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
17.04.2023 - 06.09.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
28.08.2023 - 17.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Bieli Nimeämätön
Ilmari Äijö
Opintojakso
8B00BT44

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa esitellä kasvisten (vihannekset, juurekset, marjat, hedelmät) ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön ominaisuuksia ja laatuun vaikuttavat tekijöitä valmisteissa. Opiskelija osaa soveltaa keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä tekijöitä.

Sisältö

- kasvikset elintarvikkeiden raaka-aineena
- kasvisten laatuun vaikuttavat tekijät
- kasvisten säilytysmenetelmät
- kasvisten prosessointitavat

Oppimateriaalit

Luentomateriaalit

Opetusmenetelmät

Luennot sekä laboratorio työt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luentoja 28h sekä laboratorio työskentelyä 16h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät hyvin. Hän osaa yhdistää oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät kiitettävästi. Hän osaa luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Elintarvikeprosessit

Siirry alkuun