Kasvis- ja marjavalmisteet (5op)
Toteutuksen tunnus: 8B00BT44-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 17.04.2023 - 06.09.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 28.08.2023 - 17.12.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Bieli Nimeämätön
- Ilmari Äijö
- Opintojakso
- 8B00BT44
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa esitellä kasvisten (vihannekset, juurekset, marjat, hedelmät) ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön ominaisuuksia ja laatuun vaikuttavat tekijöitä valmisteissa. Opiskelija osaa soveltaa keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja turvallisuuteen liittyviä tekijöitä.
Sisältö
- kasvikset elintarvikkeiden raaka-aineena
- kasvisten laatuun vaikuttavat tekijät
- kasvisten säilytysmenetelmät
- kasvisten prosessointitavat
Oppimateriaalit
Luentomateriaalit
Opetusmenetelmät
Luennot sekä laboratorio työt
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luentoja 28h sekä laboratorio työskentelyä 16h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät tyydyttävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät hyvin. Hän osaa yhdistää oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät kiitettävästi. Hän osaa luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Esitietovaatimukset
Elintarvikeprosessit