Hyvinvointipassi (5 op)
Toteutuksen tunnus: XX00CH87-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
15.08.2022 - 25.09.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
03.10.2022 - 16.12.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Kampustalo
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Fysioterapeutti (AMK)
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija:
• osaa nimetä arkiliikunnan terveyshyötyjä sekä passiiviseen elämäntyyliin liittyvät riskitekijät.
• osaa kertoa riittävän levon merkityksen hyvinvoinnille ja osaa luetella unihygieniaa edistävät tekijät
• osaa selittää terveellisen ja monipuolisen ravinnon merkityksen hyvinvoinnille ravitsemussuositukset huomioiden
• Osaa koostaa omien ruokailutottumusten pohjalta terveellisiä aterioita
Sisältö
• Fyysinen aktiivisuus: Fyysisen aktiivisuuden merkitys terveydelle, liikuntamäärät, arki- ja hyötyliikunnan näkökulma, luontoliikunnan monipuolisuus, liikunnan vaikutukset työssä jaksamiseen, paikallaan olon vähentäminen.
• Ravinto: Lautasmalli, ateriarytmi, aterioiden koostaminen, ravinnon laatu, ruuan määrä.
• Lepo: Rentoutusharjoitukset, ajanhallinta, liian vähäisen unen vaikutukset, unihygienian merkitys.
Oppimateriaalit
Opiskelijat saavat kurssilla käytettävän kirjallisuusluettelon.
Opetusmenetelmät
Verkko-opinnot (Moodle).
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakson hyväksytty- suoritus edellyttää, että opiskelija suorittaa opintojakson tehtävät ja Moodletentit hyväksytysti ja aikataulun mukaisesti.
Hyväksytyn kriteerit
opiskelija:
- osaa nimetä arkiliikunnan terveyshyötyjä sekä passiiviseen elämäntyyliin liittyvät riskitekijät
- osaa kertoa riittävän levon merkityksen hyvinvoinnille ja osaa luetella unihygieniaa edistävät tekijät
- osaa selittää terveellisen ja monipuolisen ravinnon merkityksen hyvinvoinnille ravitsemussuositukset huomioiden
- osaa soveltaa ravitsemussuosituksia käytännössä, eli koostaa omien ruokailutottumusten pohjalta terveellisiä aterioita