Siirry suoraan sisältöön

Valmisruokateknologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00BS82-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

11.05.2022 - 12.10.2022

Ajoitus

24.10.2022 - 18.12.2022

Laajuus

5 op

T&K-osuus

3 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Matti-Pekka Pasto

Vastuuhenkilö

Matti-Pekka Pasto

Opiskelijaryhmät

  • BIELI20
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
  • BIELI19
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

- Opiskelija osaa arvioida valmisruokien prosessointiin, turvallisuuteen ja laadullisiin ominaisuuksiin liittyviä tekijöitä sekä tunnistaa valmisruokien luokittelutapoja
- Opiskelija osaa esitellä valmisruokaprosesseja.

Sisältö

Opintojaksolla perehdytään valmisruokavalmisteiden prosessointiin, turvallisuuden hallintaan ja ravitsemuksellisiin ominaisuuksiin sekä valmisruokiin liittyvään kuluttajakäyttäytymiseen.

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali.
Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus.
Kupiainen, T. & Järvinen, E. 2009. Miksi kuluttaja ostaa valmisruokaa?: Valmisruokien valintaan vaikuttavat tekijät eri kuluttajaryhmissä. Helsinki: MTT taloustutkimus : Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus.

Opetusmenetelmät

Harjoitukset, ryhmätyöt, luennot ja mahdolliset yritysvierailut

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee hyvin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee hyvin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä kattavasti erilaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa monipuolisesti aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti, oppimispäiväkirja sekä harjoitus/laboratoriotyöt ja raportointi

Esitietovaatimukset

Lihateknologia