Likviditeettihallinto (2 op)
Toteutuksen tunnus: LT00CK60-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
14.11.2022 - 22.02.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
10.04.2023 - 26.05.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- SeAMK Liiketalous ja pk-yrittäjyys
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 32
- Koulutus
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Opettajat
- Juhani Palomäki
- Opintojakso
- LT00CK60
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa määritellä yrityksen maksuvalmiuden hallintaan liittyvät peruskäsitteet. Hän osaa esittää likviditeettihallintoprosessin eri vaiheiden suunnittelun ja toteutuksen. Opiskelija osaa laatia yrityksen likviditeettihallinnon kehittämissuunnitelman alan palveluja tarjoavien yritysten verkkosivuja apuna käyttäen. Hän osaa laatia maksuvalmiuden hallintaan liittyviä laskelmia ja arvioida niiden hyödyllisyyttä päätöksenteossa myös kansainvälisessä yrityksessä. Hän osaa käyttää maksuvalmiuden tunnuslukuja ja niiden tulkintaohjeita yrityksen likviditeettitilanteen arvioinnissa. Hän osaa laatia likviditeettihallinnon kehittämissuunnitelmasta raportin ja tulkita tuloksia toimivalle johdolle. Opiskelija osaa arvioida kokonaisvaltaisesti tehokkaan likviditeettihallinnon merkityksen niin koti- kuin ulkomaisillakin markkinoilla toimiville yrityksille ja muille organisaatioille.
Sisältö
- likviditeettihallinnon käsitteet ja peruskysymykset
- likviditeettihallinnon merkitys yrityksille ja muille organisaatioille
- likviditeettihallinnon organisointi ja prosessit
- likviditeettihallinnon toteutusperiaatteet: ostovelkojen hallinta, luottohallinto, kassahallinto, maksujärjestelmät, kansainvälinen likviditeettihallinto
- likviditeettihallinnon kehitysprojektin toteutusperiaatteet
- likviditeettihallintopalvelujen tarjoajat
- likviditeettihallinnon kehittämissuunnitelmaan liittyvän raportin laatiminen
- likviditeettihallinnon asiantuntijan teemahaastattelu
Oppimateriaalit
Luentomateriaalit ja muu luennoitsijan ilmoittama materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot ja harjoitukset
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot ja harjoitukset 16 h
Itsenäinen työskentely 38 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot. Opiskelija osaa määritellä yrityksen maksuvalmiuden hallintaan liittyvät peruskäsitteet. Hän osaa esittää likviditeettihallintoprosessin eri vaiheiden suunnittelun ja toteutuksen. Opiskelija osaa laatia yksinkertaisen likviditeettihallinnon kehittämissuunnitelman alan palveluja tarjoavien yritysten verkkosivuja apuna käyttäen. Hän osaa käyttää maksuvalmiuden hallintaan liittyviä peruslaskelmia ja arvioida niiden hyödyllisyyttä päätöksenteossa myös kansainvälisessä yrityksessä. Hän osaa käyttää maksuvalmiuden tunnuslukuja ja niiden tulkintaohjeita yrityksen likviditeettitilanteen arvioinnissa. Hän osaa laatia likviditeettihallinnon kehittämissuunnitelmasta yksinkertaisen raportin. Opiskelija osaa arvioida likviditeettihallinnon merkityksen niin koti- kuin ulkomaisillakin markkinoilla toimiville yrityksille ja muille organisaatioille.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3-4): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä yrityksen maksuvalmiuden hallintaan liittyvät peruskäsitteet. Hän osaa esittää likviditeettihallintoprosessin eri vaiheiden suunnittelun ja toteutuksen. Opiskelija osaa laatia likviditeettihallinnon kehittämissuunnitelman alan palveluja tarjoavien yritysten verkkosivuja apuna käyttäen. Hän osaa käyttää monipuolisesti maksuvalmiuden hallintaan liittyviä laskelmia ja arvioida niiden hyödyllisyyttä päätöksenteossa myös kansainvälisessä yrityksessä. Hän osaa käyttää maksuvalmiuden tunnuslukuja ja niiden tulkintaohjeita yrityksen likviditeettitilanteen arvioinnissa. Hän osaa laatia likviditeettihallinnon kehittämissuunnitelmasta raportin ja tulkita tuloksia toimivalle johdolle. Opiskelija osaa arvioida tehokkaan likviditeettihallinnon merkityksen niin koti- kuin ulkomaisillakin markkinoilla toimiville yrityksille ja muille organisaatioille.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä tarkasti yrityksen maksuvalmiuden hallintaan liittyvät peruskäsitteet. Hän osaa esittää loogisesti likviditeettihallintoprosessin eri vaiheiden suunnittelun ja toteutuksen. Opiskelija osaa laatia kokonaisvaltaisen likviditeettihallinnon kehittämissuunnitelman alan palveluja tarjoavien yritysten verkkosivuja apuna käyttäen. Hän osaa käyttää monipuolisesti ja kriittisesti maksuvalmiuden hallintaan liittyviä laskelmia ja arvioida niiden hyödyllisyyttä päätöksenteossa myös kansainvälisessä yrityksessä. Hän osaa käyttää kriittisesti maksuvalmiuden tunnuslukuja ja niiden tulkintaohjeita yrityksen likviditeettitilanteen arvioinnissa. Hän osaa laatia kokonaisvaltaisesta likviditeettihallinnon kehittämissuunnitelmasta raportin ja tulkita tuloksia toimivalle johdolle. Opiskelija osaa arvioida kokonaisvaltaisesti tehokkaan likviditeettihallinnon merkityksen niin koti- kuin ulkomaisillakin markkinoilla toimiville yrityksille ja muille organisaatioille.
Esitietovaatimukset
Taloushallintokokonaisuudet 1 - 2