Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketeknologia (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00CX58-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.11.2022 - 15.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 30.04.2023

Laajuus

10 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Jarmo Alarinta
  • Merja Kyntäjä
  • Ilmari Äijö
  • Matti-Pekka Pasto

Ajoitusryhmät

  • Pienryhmä 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Opiskelijaryhmät

  • BIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Koulutusryhmat

  • Pienryhmä 1
  • Pienryhmä 2

Tavoitteet

Opiskelija osaa määritellä maito-, liha-, vilja- ja kasvistuotteiden erityispiirteet raaka-aineena ja eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet.
Opiskelija osaa määritellä keskeiset maito-, liha-, vilja- ja kasvistuotteiden valmistusmenetelmät.

Sisältö

Raaka-aineiden koostumus ja laatutekijät
Hapanmaitovalmisteiden, jäätelön, juustojen, voin ja levitteiden valmistus
Teurastuksen, leikkaamon, lihankäsittelyn ja lihatuotteiden valmistuksen perusprosessit
Myllytys, yleiset leivontaprosessit, viljapohjaiset rehut
Kasvisten erilaiset käsittelytavat

Oppimateriaalit

Bylund, G. (2022). Dairy Processing Handbook. Tetra Pak. https://dairyprocessinghandbook.tetrapak.com/
Jongen, W.. (2002). Fruit and Vegetable Processing - Improving Quality.
Salovaara, H., Ignatius, A., Jussila, A., Hurri-Martikainen, M. (2017). Leivonnan teknologia: Ruokaleipä. Suomen Leipuriliitto ry.
Opettajan materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot
Verkko-opetus

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Kirjatentti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 270 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 100 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 170 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarviketeknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehtävät ja tentit

Esitietovaatimukset

Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikekemia