Elintarviketeknologia (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00CX58-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 15.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
10 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Jarmo Alarinta
- Merja Kyntäjä
- Ilmari Äijö
- Matti-Pekka Pasto
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
BIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opiskelija osaa määritellä maito-, liha-, vilja- ja kasvistuotteiden erityispiirteet raaka-aineena ja eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet.
Opiskelija osaa määritellä keskeiset maito-, liha-, vilja- ja kasvistuotteiden valmistusmenetelmät.
Sisältö
Raaka-aineiden koostumus ja laatutekijät
Hapanmaitovalmisteiden, jäätelön, juustojen, voin ja levitteiden valmistus
Teurastuksen, leikkaamon, lihankäsittelyn ja lihatuotteiden valmistuksen perusprosessit
Myllytys, yleiset leivontaprosessit, viljapohjaiset rehut
Kasvisten erilaiset käsittelytavat
Oppimateriaalit
Bylund, G. (2022). Dairy Processing Handbook. Tetra Pak. https://dairyprocessinghandbook.tetrapak.com/
Jongen, W.. (2002). Fruit and Vegetable Processing - Improving Quality.
Salovaara, H., Ignatius, A., Jussila, A., Hurri-Martikainen, M. (2017). Leivonnan teknologia: Ruokaleipä. Suomen Leipuriliitto ry.
Opettajan materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot
Verkko-opetus
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Kirjatentti
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 270 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 100 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 170 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarviketeknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tehtävät ja tentit
Esitietovaatimukset
Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikekemia