Muut kotieläimet (5 op)
Toteutuksen tunnus: 9A00CD82-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
16.04.2022 - 07.09.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 16.10.2022
Laajuus
2 - 5
T&K-osuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
Opettaja
- Samu Palander
Opiskelijaryhmät
-
AGRO20PRAgrologi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää harvinaisempien kotieläintuotannon tuotantosuuntien merkitystä ja toimintatapoja osana ruokaketjua tai sen sivuvirtojen hyödyntäjänä. Hän osaa etsiä, syventää ja soveltaa tietoa valintansa mukaisista tuotantosuunnista tai niiden ajankohtaisista erityiskysymyksistä ja esittää ammattimaisesti selvitysprojektin tulokset.
Sisältö
Lammastalous, vuohitalous, hunajantuotanto, turkiseläintuotanto, hyönteiskasvatus, kaninlihantuotanto, riistatarhaus jne. Sisältö muotoutuu osittain valinnan perusteella.
Oppimateriaalit
Tapauskohtaisesti tiedonhaun perusteella, esim.
Behrens, D. & Moritz, R. F. A. 2011. Bees in Europe and sustainable honey production. (BEE SHOP) results of a pan-European research network. New York : Nova Science Publishers
Page, P. & Hamer, K. 2017. Sheep keeping. Sheffield, UK: 5m Publishing
Opetusmenetelmät
Tietoiskutyyppiset luennot, itsenäinen tiedonhaku ja työskentely, tiedonhaun ja selvitysten tulosten esittely
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Mahdollisuus laajentaa kehittämis- tai tutkimusprojektilla valittuun tuotantosuuntaan liittyen, mikäli opiskelijalla on työelämäyhteys (opintopistemäärä 2 - 5 op)
Kansainvälisyys
Suositellaan tiedonhaun käsittävän kansainvälisesti julkaistua materiaalia
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot, kokoontumiset ja esitykset 20%, itsenäinen työskentely 80%
Opintojakson laajuus: 2 op (sis.valittuun aiheeseen perehtymisen ja esittelyn), 3 op (sis. lisäksi aktiivisen
kommentoinnin ja vertaisarvioinnin), 5 op (sis. työelämälähtöisen selvityksen ja sen esittelyn)
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa kuvailla ammattimaisesti tuotannon toimintatapoja ja merkitystä sekä osaa etsiä ja esittää luotettavaa ja asiaankuuluvaa tietoa aiheesta.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa arvioida ja selittää tuotannon yhteyttä muuhun maataloustuotantoon ja sen ekologista roolia. Opiskelija osaa tunnistaa ruokinnan ja olosuhdetekijöiden vaikutuksen tuotantoon ja terveyteen. Hän osaa perustellusti valita ruokinnallisia ja teknologisia ratkaisuja.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa ottaa huomioon ja soveltaa ravitsemus- ja tuotantobiologisia yksityiskohtia. Hän osaa itsenäisesti hakea alan tietoa ja soveltaa sitä ongelmanratkaisussa alan kehittämiseksi. Opiskelija osaa rakentaa laaja-alaista tietämystä osoittavaa kokonaiskuvaa, jossa yhdistyvät tuotantobiologinen, teknologinen, taloudellinen ja ympäristövastuullinen näkökulma.