Siirry suoraan sisältöön

Muut kotieläimet (5 op)

Toteutuksen tunnus: 9A00CD82-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 07.09.2022

Ajoitus

05.09.2022 - 16.10.2022

Laajuus

2 - 5

T&K-osuus

2 op

Yksikkö

SeAMK Agrologi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Agrologi (AMK)

Opettaja

  • Samu Palander

Opiskelijaryhmät

  • AGRO20PR
    Agrologi (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää harvinaisempien kotieläintuotannon tuotantosuuntien merkitystä ja toimintatapoja osana ruokaketjua tai sen sivuvirtojen hyödyntäjänä. Hän osaa etsiä, syventää ja soveltaa tietoa valintansa mukaisista tuotantosuunnista tai niiden ajankohtaisista erityiskysymyksistä ja esittää ammattimaisesti selvitysprojektin tulokset.

Sisältö

Lammastalous, vuohitalous, hunajantuotanto, turkiseläintuotanto, hyönteiskasvatus, kaninlihantuotanto, riistatarhaus jne. Sisältö muotoutuu osittain valinnan perusteella.

Oppimateriaalit

Tapauskohtaisesti tiedonhaun perusteella, esim.

Behrens, D. & Moritz, R. F. A. 2011. Bees in Europe and sustainable honey production. (BEE SHOP) results of a pan-European research network. New York : Nova Science Publishers

Page, P. & Hamer, K. 2017. Sheep keeping. Sheffield, UK: 5m Publishing

Opetusmenetelmät

Tietoiskutyyppiset luennot, itsenäinen tiedonhaku ja työskentely, tiedonhaun ja selvitysten tulosten esittely

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Mahdollisuus laajentaa kehittämis- tai tutkimusprojektilla valittuun tuotantosuuntaan liittyen, mikäli opiskelijalla on työelämäyhteys (opintopistemäärä 2 - 5 op)

Kansainvälisyys

Suositellaan tiedonhaun käsittävän kansainvälisesti julkaistua materiaalia

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot, kokoontumiset ja esitykset 20%, itsenäinen työskentely 80%
Opintojakson laajuus: 2 op (sis.valittuun aiheeseen perehtymisen ja esittelyn), 3 op (sis. lisäksi aktiivisen
kommentoinnin ja vertaisarvioinnin), 5 op (sis. työelämälähtöisen selvityksen ja sen esittelyn)

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa kuvailla ammattimaisesti tuotannon toimintatapoja ja merkitystä sekä osaa etsiä ja esittää luotettavaa ja asiaankuuluvaa tietoa aiheesta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa arvioida ja selittää tuotannon yhteyttä muuhun maataloustuotantoon ja sen ekologista roolia. Opiskelija osaa tunnistaa ruokinnan ja olosuhdetekijöiden vaikutuksen tuotantoon ja terveyteen. Hän osaa perustellusti valita ruokinnallisia ja teknologisia ratkaisuja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa ottaa huomioon ja soveltaa ravitsemus- ja tuotantobiologisia yksityiskohtia. Hän osaa itsenäisesti hakea alan tietoa ja soveltaa sitä ongelmanratkaisussa alan kehittämiseksi. Opiskelija osaa rakentaa laaja-alaista tietämystä osoittavaa kokonaiskuvaa, jossa yhdistyvät tuotantobiologinen, teknologinen, taloudellinen ja ympäristövastuullinen näkökulma.