Siirry suoraan sisältöön

Svenska för arbetslivet (3 op)

Toteutuksen tunnus: KD18BKIM02-3014

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

11.03.2022 - 30.04.2022

Ajoitus

09.05.2022 - 31.07.2022

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

3 op

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Tutkinto-ohjelma

  • Vapaasti valittavat opinnot

Opettaja

  • Sari Isokangas

Ajoitusryhmät

  • Pienryhmä 1 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)

Opiskelijaryhmät

  • VVO
    VVO-ryhmä Peppiä varten

Koulutusryhmat

  • Pienryhmä 1
  • Pienryhmä 2

Tavoitteet

Opiskelija osaa viestiä jokapäiväisissä kielenkäyttötilanteissa ja työtehtävisssä kirjallisesti ja suullisesti ruotsin kielellä. Hän osaa hankkia ja hyödyntää omaan alaansa liittyvää tietoa ja osaa käyttää alan perusterminologiaa. Hän osaa kehittää omaa kielitaitoaan työelämän vaatimusten mukaisesti.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan esim. työnhakutilanteissa. Hän osaa hoitaa asioita puhelimitse ja sähköpostilla ja kertoa työpaikoista ja niiden toiminnoista ja selviää asiakaspalvelutilanteista. Opiskelija osaa toimia sekä antaa neuvoja ja ohjeita työhön liittyvissä tilanteissa.

Sisältö

Henkilö- ja koulutustaustastaan kertominen, työnhakutilanteet, työpaikkahaastattelut ja CV:n laatiminen. Työympäristön, työolojen ja työtehtävien kuvailu, tapaamiset, opastamiset ja suulliset asiakaspalvelutilanteet. Småprat, mielipiteen ilmaisut ja perustelut, puhelinviestintä ja sähköpostiviestintä.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali saatavilla Moodle-alustalla

Opetusmenetelmät

suulliset ja kirjalliset harjoitukset, kuuntelut, itsenäinen opiskelu

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kirjallinen tentti ma 15.8 klo18 -20
Suulliset tentit Zoomissa
• ma 8.8 klo 17-18:30
• ti 9.8 klo 17 -18:30
• ke 10.8 klo 19-20:30
• to 11.8 klo 10 -11:30
• to 11.8 klo 17- 18:30

Uusintatentistä sovitaan opettajan kanssa

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Oman tutkinto-ohjelman ammatillinen ruotsin opintojakso

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 t.

Lisätietoja opiskelijoille

(1) Jos opiskelijan tutkinto-ohjelmaan kuuluu vain 3 op ammatillisia ruotsin opintoja, hän voit suorittaa ns. virkaruotsin tällä opintojaksolla. Jos tutkinto-ohjelmassa on enemmän kuin 3 op ruotsia, opiskelija suorittaa virkaruotsin kokeet oman tutkinto-ohjelman ruotsin toisella opintojaksolla. Virkaruotsilla tarkoitetaan ruotsin suullisen ja kirjallisen kielitaidon osoittamista.
(2) Opintojakso on verkkototeutus, mutta sillä on kontaktiopetusta Zoomin välityksellä. Tunneilla harjoitellaan mm. suullista kielitaitoa ja niille osallistuminen on osa opintojaksojen suoritusta.
(3) Opintojaksolla on Zoomin tai Teamsin kautta valvottu kirjallinen tentti. Tentissä opiskelijalla tulee olla päällä tietokoneen videokamera ja mikrofoni ja hän jakaa näyttönsä tentin valvojan kanssa. Ennen tenttiä opettaja tarkastaa yksitellen kaikkien tenttijöiden henkilöllisyystodistuksen breakout roomissa. Tentin voi tehdä myös Exam-tilassa.
(4) Zoom-tapaamisten aikataulu:
ma 9. 5 klo 17.15-18.45
ma 16.5 klo 17.15 -18.45
ke 18.5 klo 17:15 -18:45
ma 30.5 klo 17:15 -18:45
ke 1.6 klo 17:15 -18:45

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Arvosana 1: Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa. Virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialansa tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä on havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Arvosana 3: Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialansa perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Hän ääntää ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Arvosana 5: Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialansa sanastoa. Hän on aktiivinen sekä selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa. Virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialansa tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä on havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialansa perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Hän ääntää ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialansa sanastoa. Hän on aktiivinen sekä selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Lisätiedot

Opintojakson lopuksi on Zoomin tai Teamsin kautta etävalvottu kirjallinen tentti kaikille. Ilmoittautumalla opintojaksolle hyväksyt, että tentin aikana sinulla tulee olla päällä kamera ja mikrofoni. Ennen tenttejä opettaja tarkastaa yksitellen kaikkien tenttijöiden henkilöllisyystodistuksen breakoutroomissa. Opintojaksolla ei ole vaihtoehtoisia tenttijärjestelyjä. Suullinen tentti pidetään niin ikään Zoomin tai Teamsin välityksellä. Suullisen tentin suorittavat vain virkamiesruotsin suorittajat.