Siirry suoraan sisältöön

Ruotsi (3 op)

Toteutuksen tunnus: XX00CM38-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

07.10.2021 - 15.10.2021

Ajoitus

07.10.2021 - 30.12.2021

Laajuus

3 op

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 25

Tutkinto-ohjelma

  • Vapaasti valittavat opinnot

Opettaja

  • Riikka Ala-Sankila
  • Jaana Store
  • Petra Syri
  • Paula Välimäki
  • Päivi Uitti
  • Erja Heikkilä

Tavoitteet

Opiskelija osaa viestiä jokapäiväisissä kielenkäyttötilanteissa ja työtehtävissä kirjallisesti ja suullisesti ruotsin kielellä. Hän osaa hankkia ja hyödyntää omaan alaansa liittyvää tietoa ja osaa käyttää alansa perusterminologiaa. Hän osaa kehittää omaa kielitaitoaan työelämän vaatimusten mukaisesti. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa

- kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan esim. työnhakutilanteissa.
- hoitaa asioita puhelimitse ja sähköpostilla
- kertoa oman alansa työpaikoista ja niiden toiminnoista ja toimintaympäristöistä
- selviää asiakaspalvelutilanteista

Sisältö

henkilö- ja koulutustaustastaan kertominen
- työnhakutilanteet, työpaikkahaastattelut ja CV:n laatiminen
- työympäristön, työolojen ja työtehtävien, yrityksen toiminnan kuvailu
- småprat
- puhelinviestintä ja sähköinen viestintä
- tapaamiset, opastamiset, mielipiteen ilmaisut ja perustelut
- suulliset asiakaspalvelutilanteet, tuote- ja/tai yritysesittelyt
- mielipiteen ilmaisut ja perustelut

Oppimateriaalit

Materiaali Moodlessa

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset, kuuntelut

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakson lopussa suullinen ja kirjallinen tentti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 t

Lisätietoja opiskelijoille

Lisätiedot:
- Opintojakso on suunnattu vain opiskelijoille, joilla on hylätty arvosana oman koulutusohjelmansa ruotsin opintojaksosta.
- Ilmoittautuminen vain ruotsin opettajan kautta.
- Ilmoittautuneiden aiemmat ruotsin opintosuoritukset tarkastetaan ennen opintojakson alkua.
- Opintojaksoa ei voi suorittaa näytöllä. Mikäli koulutusohjelmassa on vain yksi pakollinen ruotsin opintojakso, voi opiskelija saada tältä opintojaksolta ns. virkamiesruotsin ruotsin suullisen ja kirjallisen arvosanan.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa. Virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialansa tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa olevissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä on havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Opintojaksolta voi saada vain arvosanan 1 sekä suullisesta että kirjallisesta kielitaidosta. Saadakseen arvosanan opiskelijan tulee osallistua aktiivisesti vähintään 80 % kontaktiopetuskerroista. Opintojakson tehtävät tulee suorittaa hyväksytysti opintojakson aikana. Opintojaksolla on useita lyhyitä tenttejä, joista tulee saada hyväksytty arvosana. Ääntämisessä on havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Lisätiedot: Opintojakso on suunnattu vain opiskelijoille, joilla on hylätty arvosana oman koulutusohjelmansa ruotsin opintojaksosta. Ilmoittautuneiden aiemmat ruotsin opintosuoritukset tarkastetaan ennen opintojakson alkua. Opintojaksoa ei voi suorittaa näytöllä. Mikäli koulutusohjelmassa on vain yksi pakollinen ruotsin opintojakso, voi opiskelija saada tältä opintojaksolta ns. virkamiesruotsin ruotsin suullisen ja kirjallisen arvosanan.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivin osallistuminen opetukseen. Opiskelijan tulee olla suorittanut kaikki tehtävät hyväksytysti. Opintojaksolla on useita lyhyitä tenttejä, joista tulee saada hyväksytty arvosana.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tyydyttävä
Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa. Virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialansa tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa olevissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä on havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Opintojaksolta voi saada vain arvosanan 1 sekä suullisesta että kirjallisesta kielitaidosta. Saadakseen arvosanan opiskelijan tulee osallistua aktiivisesti vähintään 80 % kontaktiopetuskerroista.