Siirry suoraan sisältöön

Henkilöstöjohtaminen maatilayrityksessä (5 op)

Toteutuksen tunnus: 9A00BW04-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.03.2022 - 14.04.2022

Ajoitus

02.05.2022 - 31.08.2022

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Yksikkö

SeAMK Agrologi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Agrologi (AMK)

Opettaja

  • Marja Salonen
  • Marjo Latva-Kyyny

Tavoitteet

Opiskelija osaa tarkastella henkilöstöjohtamisen asemaa ja merkitystä erilaisten maatilayritysten toiminnassa.
• Hän ymmärtää ja osaa selostaa esihenkilötyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä henkilöstöjohtamisen merkityksen ja mahdollisuudet tulokselliselle toiminnalle.
• Opiskelija tietää henkilöstöjohtamisen peruskäsitteet ja osa-alueet sekä saa valmiuksia toimia esihenkilönä ja työntekijänä.
• Opiskelija tuntee työoikeudellisen järjestelmän ja osaa soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia lainsäännöksiä.
• Opiskelija ymmärtää työehtosopimuslain ja yhteistoimintalain keskeisen sisällön. Hän osaa muodostaa kuvan työntekijän sosiaaliturvaan liittyvistä laeista

Sisältö

Henkilöstöjohtamisen peruskäsitteet, esithenkilötyön kokonaisuus ja henkilöstöjohtamisen kenttä, johon kuuluvat mm. esimiehen tehtävät, hyvät työntekijätaidot, johtamistyylit, toimiminen työnantajana ja organisaation keulakuvana, rekrytointi, perehdytys, kehityskeskustelut, palaute, palkitseminen, motivointi, muutoksen johtaminen, organisaatioviestintä
• Henkilöstöjohtamisen ja tuloksellisuuden yhteys
• Työsopimuslain, työehtosopimuslain, yhteistoimintalain keskeiset säännökset
• Työntekijän sosiaaliturva pääpiirteittäin

Oppimateriaalit

- Viitala Riitta: Henkilöstöjohtaminen. Strateginen kilpailutekijä.
- Hyppänen Riitta: Esimiesosaaminen. Liiketoiminnan menestystekijä.

- Työsopimuslaki
- Laki yhteistoiminnasta yrityksessä
- Tapaturmavakuutuslaki
- Työttömyysturvalaki
- Työaikalaki
- Työturvallisuuslaki
- Työehtosopimus

- Muut opettajan osoittama oppimateriaali

Opetusmenetelmät

Verkkokurssi, jossa työskennellään sekä itsenäisesti että parityönä

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakson voi myös opinnollistaa, mikäli opiskelija on työpaikassa, jossa työtehtävissä tulee vastaavia sisältöjä. Osaamisen tunnustamisen kautta voidaan ottaa huomioon aikaisemmat vastaavat opinnot. Sovitaan opettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

133 tuntia

realization.localizedApproveRejectDescription

Hyväksytty suoritus edellyttää kaikkien tehtävien hyväksyttyä suoritusta. Tehtävissä opiskelija osoittaa osaavansa toimia esihenkilönä erilaisissa työelämän tilanteissa ja osoittaa tuntevansa työoikeudellisen järjestelmän sekä osaa soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia lainsäännöksiä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa nimetä organisaation, johtamisen ja työtä koskevia käsitteitä. Hän tunnistaa esihenkilötyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkitystä tulokselliselle toiminnalle. Hän tunnistaa johtamisen peruskäsitteitä ja henkilöstöjohtamisen osa-alueita.
Opiskelija osaa etsiä Finlexistä lainsäädäntöä liittyen työsuhteen osapuolten oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Hän tuntee työehtosopimusta. Opiskelijalla on käsitys siitä, minkälaista lainsäädäntöä työntekijän sosiaaliturvaan kuuluu.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa tarkastella organisaatioita, johtamista ja työtä erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän osaa tulkita esihenkilötyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän tuntee johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet.
Opiskelija osaa etsiä ja soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia lainsäännöksiä. Hän osaa toimia työehtosopimuksen mukaisesti. Opiskelijalla on kokonaiskuva työntekijän sosiaaliturvasta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa tarkastella ja pohtia organisaatioita, johtamista ja työtä erilaisten käsitejärjestelmien kautta. Hän osaa selittää esihenkilötyön ja johtajuuden kokonaisuuden sekä johtamisen merkityksen tulokselliselle toiminnalle. Hän oppii tuntemaan johtamisen peruskäsitteet ja henkilöstöjohtamisen osa-alueet.
Opiskelija löytää ja osaa soveltaa käytäntöön työsuhteeseen liittyviä ja osapuolten oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia lainsäännöksiä. Hän osaa tulkita työehtosopimusta ja toimia työehtosopimuksen mukaisesti. Opiskelija tuntee pääpiirteittäin työntekijän sosiaaliturvaa koskevat lait.