Perusharjoittelu (12op)
Toteutuksen tunnus: KI15EPEHAR1-23
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 30.08.2015 - 30.09.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.10.2015 - 10.06.2016
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 12 op
- Lähiosuus
- 12 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Paula Juurakko
- Eija Putula-Hautala
- Opintojakso
- KI15EPEHAR1
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Harjoittelun päätyttyä ruokatuotantoon liittyvä ammatillinen osaaminen on syventynyt ja opiskelijalla on selkeä kuva ravitsemispalvelualan yritysten ja toimipaikkojen toiminnasta ja liikeideasta. Hän on osallistunut monipuolisesti ruokatuotannon eri toimintoihin huomioiden työskentelyssään taloudellisuuden, terveellisyyden ja turvallisuuden sekä asiakaspalvelun periaatteet. Hänellä on hyvät yhteistyötaidot, hän osaa arvioida omaa suoriutumistaan ja kehittyy työyhteisön jäsenenä. Harjoittelun suorittaminen osittain tai kokonaan ulkomailla on suositeltavaa.
Sisältö
Opiskelija valitsee harjoittelupaikkansa tavoitteiden mukaisesti. Harjoittelupaikkana voi olla julkinen tai yksityinen ateriapalveluita tuottava yritys. Opiskelija laatii harjoittelulle omat tavoitteet. Opiskelija työskentelee tavoitteiden mukaisesti. Opiskelija pitää oppimispäiväkirjaa sekä laatii harjoittelusta raportin, joka sisältää toimintoihin liittyvän selvityksen yritykseen tai toimipaikkaan liittyen.
Oppimateriaalit
Hatu- harjoitteluohjelma
Opetusmenetelmät
Käytännön työskentely ruokatuotantoon liittyvissä tehtävissä työpaikan toimintamallin ja työpaikan työaikojen mukaisesti, myös iltaisin ja viikonloppuisin. Työpaikkaan liittyvät oppimistehtävät. Oppimispäiväkirja ja itsearviointi.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
324 h
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
Opiskelijalla on selkeä kuva ravitsemispalvelualan yritysten ja toimipaikkojen toiminnasta ja liikeideasta.
Hän on osallistunut monipuolisesti ruokatuotannon eri toimintoihin huomioiden työskentelyssään taloudellisuuden, terveellisyyden ja turvallisuuden sekä asiakaspalvelun periaatteet.
Hänellä on hyvät yhteistyötaidot, hän osaa arvioida omaa suoriutumistaan ja kehittyy työyhteisön jäsenenä.
Hylätty
Opiskelija ei ole noudattanut tehtyä harjoittelusuunnitelmaa tai ammatillinen osaaminen ei ole syventynyt ja opiskelijalla ei ole kuvaa ravitsemispalvelualan yritysten ja toimipaikkojen toiminnasta ja liikeideasta tai osallistuminen ruokatuotantoon ja asiakaspalveluun on jäänyt yksipuoliseksi tai opiskelija ei osoita yhteistyötaitoja eikä osaa arvioida omaa suoriutumistaan ja kehittymistään työyhteisön jäsenenä.
Esitietovaatimukset
Ruokapalvelujen tuottaminen