Siirry suoraan sisältöön

Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen (5op)

Toteutuksen tunnus: KI15CRPK005-10

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
30.08.2015 - 18.01.2016
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.01.2016 - 30.03.2016
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Ulla Eromäki
Eliisa Ylinen
Opintojakso
KI15CRPK005

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

- Opiskelija osaa kehittää laadukkaita ja asiakaslähtöisiä ruokalistoja. Opiskelija huomioi suunnittelussa toimipaikan ruokatuotantoprosessin.
- Opiskelija osaa kehittää ruokalistoja ekologiset, taloudelliset, ravitsemukselliset, kulttuuriset ja sosiaaliset ulottuvuudet huomioiden.
- Opiskelija hallitsee elintarvikkeissa ja ruoanvalmistuksessa tapahtuvat kemialliset reaktiot ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmät.

Sisältö

- toimipaikan nykytilananalyysi
- toimipaikan ruokatuotantoprosessiin pohjautuva ruokalistasuunnittelu
- ravintosisältölaskelmat
- kustannuslaskelmat
- kokeellinen ruoanvalmistus
- aistinvaraisen arvioinnin menetelmät

Oppimateriaalit

- Parkkinen, K. & Rautavirta, K. 2007. Utelias kokki. Elintarviketietoa ruoanvalmistajalle. Helsinki: Restamark Oy.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=Utelias+kokki&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae

- Tuorila, H., Parkkinen, K. & Tolonen, K. 2008. Aistit ammattikäyttöön. Helsinki: WSOY.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=Aistit+ammattik%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae

- Tuorila, H. & Hellemann, U. Elintarvikkeet aistien puntarissa. 1999. Helsinki: Yliopistopaino.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/search?searchArg=+Elintarvikkeet+aistien+puntarissa&searchCode=TALL&limitTo=none&recCount=25&searchType=1&page.search.search.button=Hae
- Uusimmat ravitsemussuositukset
- Muu jaksolla ilmoitettu materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot, ryhmätyö: Työelämälähtöinen ruokalistan kehittämisprojekti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

- Kontaktiopetus 48h
- itseohjautuvaa opiskelua 87 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5
Opiskelija osaa kehittää erilaisten toimipaikkojen ruokatuotantoprosessin mukaisia laadukkaita ja asiakaslähtöisiä ruokalistoja.
Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää ruokalistoja ekologiset, taloudelliset, ravitsemukselliset, kulttuuriset ja sosiaaliset ulottuvuudet huomioiden.
Opiskelija osaa soveltaa elintarvikkeissa ja ruoanvalmistuksessa tapahtuvia kemiallisia reaktioita ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmiä.
3
Opiskelija osaa kehittää toimipaikan ruokatuotantoprosesseja ja ruokalistoja laadukkaasti ja asiakaslähtöisesti.
Opiskelija osaa suunnitella ruokalistoja ekologiset, taloudelliset, ravitsemukselliset, kulttuuriset ja sosiaaliset ulottuvuudet huomioiden.
Opiskelija hallitsee elintarvikkeissa ja ruoanvalmistuksessa tapahtuvia kemiallisia reaktioita ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmiä.
1
Opiskelija tunnistaa laadukkaan ja asiakaslähtöisen ruokalistan.
Opiskelija tunnistaa ruokalistojen ekologisia, taloudellisia, ravitsemuksellisia, kulttuurisia ja sosiaalisia ulottuvuuksia.
Opiskelija osaa listata elintarvikkeissa ja ruoanvalmistuksessa tapahtuvia kemiallisia reaktioita ja aistinvaraisen arvioinnin menetelmiä.

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen, Ruokapalvelujen terveellisyys

Lisätiedot

- T&K osuus 3 op

Siirry alkuun