Siirry suoraan sisältöön

Uudet ruokatuotantoprosessit (5op)

Toteutuksen tunnus: KI15CPROJ13-2

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
30.08.2015 - 30.12.2015
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.01.2016 - 30.05.2016
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Kirta Nieminen
Opintojakso
KI15CPROJ13

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelijaa osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä ja uusinta teknologiaa sekä ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän osaa arvioida eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

Sisältö

? Ruokatuotantotavat (cook & hold/serve, cook & chill, cook cold, sous vide ym.) ja laiteteknologia
? Aistittavan, hygieenisen ja ravitsemuksellisen laadun tutkimusmenetelmät
? Energiankulutuksen mittaaminen laite- ja prossesitasolla, tuotantotapojen kustannusvaikutusten arviointimenetelmät

Oppimateriaalit

The literature is indicated in the beginning of the course

Opetusmenetelmät

Luennot, käytännön kehittämisprojekti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5
Opiskelijaa osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä ja uusinta teknologiaa sekä ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän osaa arvioida eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.


3
Opiskelijaa osaa valmistaa ruokaa eri tuotantomenetelmillä uusinta teknologiaa hyödyntäen ja ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän ymmärtää eri tuotantomenetelmien vaikutuksen elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa vertailla ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

1
Opiskelijaa tietää kuinka ruokaa valmistetaan eri tuotantomenetelmillä uusinta teknologiaa hyödyntäen ja ymmärtää tuotantotavan vaikutuksen tuotteen loppulaatuun. Hän tunnistaa eri tuotantomenetelmien vaikutuksen elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Hän osaa arvioida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä hyödyntää tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi

Siirry alkuun