Kotieläinten ravitsemus- ja tuotantobiologia (5 op)
Toteutuksen tunnus: 9A00BX01-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 26.12.2021
Ajoitus
10.01.2022 - 15.06.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
Opettaja
- Samu Palander
Vastuuhenkilö
Jukka Kauppila
Opiskelijaryhmät
-
AGRO19BAgrologi (AMK)
-
MAGRO19Agrologi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.
Sisältö
Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen
Opetusmenetelmät
Verkkokurssi Moodlessa (SeAMK:n opiskelijoilla muutamia toteutusta tukevia lähitunteja)
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä ravitsemus- ja tuotantobiologisia käsitteitä ja antaa esimerkkejä niiden merkityksestä ja soveltamisesta eläinten ruokinnan, hoidon ja tuotannon suunnittelussa ja toteuttamisessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää em. käsitteiden merkitystä ja osaa kuvata, miten teoriaa voi soveltaa käytännön suunnittelu- ja valintatilanteisiin. Hän osaa vertailla kotieläinten biologisia ominaisuuksia.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa perustella ravitsemus- ja tuotantobiologisten ilmiöiden merkitystä eri kotieläimillä. Hän pystyy arvioimaan sekä laajentamaan ja syventämään osaamistaan etsimällä itsenäisesti tietoa asiasta ja soveltamalla sitä käytännön esimerkkeihin.
Esitietovaatimukset
Kotieläintuotannon yhteiset opinnot