Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)
Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 30.01.2022
Ajoitus
24.01.2022 - 08.04.2022
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Margit Närvä
- Leena Arjanne
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Vastuuhenkilö
Teija Rönkä
Opiskelijaryhmät
-
RESTO21ARestonomi (AMK)
-
AGRO21AAgrologi (AMK)
-
BIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
-
RESTO21Restonomi (AMK)
-
BIELI21AInsinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Opetusmenetelmät
Luennot
Pienryhmätyöskentely
Itsenäinen opiskelu
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 80 h
josta kontaktiopetus 15 h, isenäinen opiskelu noin 65 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytyt tehtävät
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta