Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu: Gerontologinen hoitotyö (8 op)

Toteutuksen tunnus: GERAHK111-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.05.2021 - 17.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 20.05.2022

Laajuus

8 op

Yksikkö

SeAMK Sosiaali- ja terveysala

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Kampustalo

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 40

Tutkinto-ohjelma

  • Geronomi (AMK)

Opettaja

  • Marita Lahti
  • Gero Nimeämätön

Opiskelijaryhmät

  • MGERO20
    Geronomi (AMK), monimuotototeutus

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa asiakaslähtöisesti suunnitella, toteuttaa ja arvioida sairaan vanhuksen gerontologista hoito- ja kuntoutustyötä osana vanhuksen kokonaisvaltaista hoito- ja palvelusuunnittelua. Opiskelija osaa ottaa huomioon sairaan vanhuksen tarpeet ja voimavarat ja toimia osana moniammatillista verkostoa. Opiskelija osaa käyttää arvioinnissa RAI-arviointia. Opiskelija osaa vanhuksen lääkehoidon prosessin. Opiskelija ymmärtää saattohoitovaiheessa olevan vanhuksen ja hänen läheistensä hoidon ja tuen tarpeet. Hän osaa pohtia ja ratkaista eettisiä ongelmia sairaan vanhuksen hoitotyössä.

Sisältö

Harjoittelu toteutuu opiskelijan valitsemassa sairaan vanhuksen hoiva-, hoito- tai kuntoutusyksikössä, koti- tai laitoshoidossa, jossa opintojakson osaamistavoitteet on mahdollista saavuttaa.

Opetusmenetelmät

Aloitusseminaari, tammikuu 2022, ohjattu harjoittelu, oppimistehtävät harjoittelun aikana, loppuseminaari

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

kyllä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

212 h, josta harjoittelupaikassa 200 h

Lisätietoja opiskelijoille

Mikäli sinulla on aiemmin hankittua osaamista vanhusten hoitotyöstä, pyri löytämään harjoittelupaikka, joka tarjoaa sinulle uutta oppimista tai vahvistaa aiempaa osaamistasi vanhusten hoidosta ja kuntoutuksesta- vanhustyön kentässä. Tätä varmasi löytyy.
Keskustele opettajien kanssa mielellään myös.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa asiakaslähtöisesti suunnitella, toteuttaa ja arvioida sairaan vanhuksen tarpeiden ja voimavarojen arviointiin perustuvaa gerontologista hoito- ja kuntoutustyötä. Opiskelija osaa vanhuksen lääkehoidon prosessin. Opiskelija ymmärtää saattohoitovaiheessa olevan vanhuksen ja hänen läheistensä hoidon ja tuen tarpeet. Hän osaa pohtia ja ratkaista eettisiä ongelmia sairaan vanhuksen hoitotyössä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opiskelija asettaa opintojaksolle omat tavoitteensa, jotka ovat linjassa opintojakson kokonaistavoitteiden kanssa. Hän keskustelee näistä ohjaajansa kanssa ja hyväksyttää ne opettajalla ensimmäisen harjoitteluviikon jälkeen. Opiskelija saa ohjausta ja palautetta koko harjoittelunsa ajan, näitä käsitellään myös ohjauskeskustelussa, johon opettaja ottaa osaa. Opiskelija palauttaa oppimistehtävänsä ja osallistuu loppuseminaariin .
Kokonaisarviointi: hyväksytty/ hylätty.