Siirry suoraan sisältöön

Ruotsi (3 op)

Toteutuksen tunnus: STPG401-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.05.2021 - 13.09.2021

Ajoitus

31.08.2021 - 31.01.2022

Laajuus

3 op

Yksikkö

SeAMK Sosiaali- ja terveysala

Toimipiste

SeAMK Sosiaali- ja terveysala, Seinäjoki

Opetuskielet

  • roo.sv

Tutkinto-ohjelma

  • Geronomi (AMK)

Opettaja

  • Jaana Store

Opiskelijaryhmät

  • MGERO20
    Geronomi (AMK), monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa kertoa itsestään ja koulutuksestaan ruotsin kielellä, osaa käyttää hoito- ja sosiaalialan sanastoa kuvaillessaan palvelujen tarpeessa olevaa vanhusta, kirjoittaa kuvauksen vanhuksesta, ohjata ja neuvoa vanhusta erilaisissa vanhustyön palvelutilanteissa ruotsin kielellä.

Sisältö

Vanhus- ja hoito sekä sosiaalityöhön kuuluva ruotsinkielinen sanasto, vanhustyöhön kuuluvien tekstien lukeminen ja erilaiset kirjoitustehtävät sekä vanhustyöhön ja työyhteisöihin kuuluvien vuorovaikutustilanteiden harjoittelu. Aiheina ovat vanhusten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, yleisimmät sairaudet ja sosiaaliset ongelmat sekä vanhuksen kohtaaminen erilaisissa hoitoa ja palvelua vaativissa tilanteissa.Omaan koulutukseen, ammattialaan ja vanhustyöhön liittyvät artikkelit ja referaatit. Suullisia, kirjallisia ryhmä-ja paritehtäviä erilaisista työelämän tilanteista

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.