Lihateknologian projektiopinnot (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00BS98-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
19.04.2021 - 30.11.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
25.10.2021 - 15.06.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 10 op
- TKI-osuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Jarmo Alarinta
- Merja Kyntäjä
- Matti-Pekka Pasto
- Sarita Ventelä
- Gun Wirtanen
- Opintojakso
- 8B00BS98
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Tavoitteet
Projektiopinnot suoritettuaan, opiskelija
- tunnistaa ja osaa arvioida elintarvikeinsinöörin tehtäviin liittyviä vaatimuksia
- osaa soveltaa aikaisemmin hankittuja tietoja ja taitoja itsenäiseen ongelmanratkaisuun sekä hankkia uutta tietoa
- osaa soveltaa oppimaansa työelämälähtöisesti
Projektiopintojen tavoitteena on valmentaa opiskelijaa insinöörin ammattitehtäviin ja hankkia työskentelyn kautta erityisosaamista liha- ja valmisruokateknologian teoriatiedon ja käytännön osaamisen soveltamisessa käytännön ongelmiin ja haasteisiin. Samalla projektiopinnot ohjaavat luovaan ongelmanratkaisukykyyn, tiedonhankintaan ja sen soveltamiseen sekä viestintä-ja vuorovaikutustaitojen harjaantumiseen.
Sisältö
Toteutustapana on toiminta työelämälähtöisesti koulun projekteissa ja/tai yritysprojekteissa (työpaikkaopinnot). Opiskeluun kuuluu projektien ja niiden tulosten esittely seminaareissa. Opintojakson alussa määritetään oppimistehtäviä, jotka liittyvät liha- ja valmisruokateknologian soveltamiseen työpaikoilla.
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opettajan materiaali.
Opetusmenetelmät
Projektiopinnot suoritetaan joko yksilö- tai pienryhmätöinä yritysten, koulun tai yhteisöjen tarjoamien projektien parissa tai työpaikoilla (Työpaikkaopinnot).
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
OT
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 27 h/op
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 0-7 h/op
- mistä itsenäistä opiskelua: 20-27 h/op
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3-4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso voidaan arvioida myös hyväksytty / hylätty
Hyväksytty
Opiskelija on suorittanut oman alansa työtehtäviin liittyviä projekti- tai työpaikkaopintoja sekä kykenee raportoimaan toiminnastaan.
Osoittaa kykyä toimia oman alan työ- ja projektitehtävissä sekä työyhteisön jäsenenä.
Hylätty
Opiskelija ei ole osoittanut kykyä toimia ja raportoida oman alansa työtehtävissä.
Esitietovaatimukset
Lihateknologia
Mikrobiologia tai Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia