Lihatuotteiden kehittäminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00BI40-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 06.09.2021
Ajoitus
30.08.2021 - 13.11.2021
Laajuus
5 op
T&K-osuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Ruoka, Seinäjoki
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Matti-Pekka Pasto
Vastuuhenkilö
Jukka Kauppila
Opiskelijaryhmät
-
BIELI18Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
-
BIELI19Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija osaa analysoida lihan ja lihavalmisteiden rakenteen ja koostumuksen merkitystä prosessoinnin ja prosessien kehittämisen kannalta sekä osaa arvioida lihavalmisteiden teknologisia ominaisuuksia.
Sisältö
Lihan ja lihatuotteiden analysointimenetelmät, lihan ravitsemukselliset ominaisuudet, lihavalmisteisiin liittyvät lisä- ja valmistusaineet sekä lihantuotanto. Lihavalmisteiden ja tuotannon kehittäminen, erikoislihatuotteet sekä liha-alan toiminta erityisesti Itämeren alueella.
Oppimateriaalit
Opettajan materiaali.
Alan artikkelit
Opetusmenetelmät
Laboratorioharjoitukset, ryhmätyöt ja luennot
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Aiheen työelämäosaamisen raportointi ja kirjatentti
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 50 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 85 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin lihateknologista analysointia, liharaaka-aineeseen liittyviä ominaisuuksia, lisäaineita ja lainsäädäntöä sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisissa liha-alan toiminnoissa. Lisäksi opiskelija osaa suunnitella lihatuotteen kehitysprosessin vaiheen.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee hyvin lihateknologista analysointia, liharaaka-aineeseen liittyviä ominaisuuksia, lisäaineita ja lainsäädäntöä sekä kykenee soveltamaan niitä liha-alan toiminnoissa. Lisäksi opiskelija osaa suunnitella lihatuotteen kehitysprosessin. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi lihateknologista analysointia, liharaaka-aineeseen liittyviä ominaisuuksia, lisäaineita ja lainsäädäntöä sekä kykenee soveltamaan niitä kattavasti liha-alan toiminnoissa. Lisäksi opiskelija osaa suunnitella lihatuotteen monivaiheisen kehitysprosessin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tentti, laboratorioharjoitukset, ryhmätyöt ja luennot
Esitietovaatimukset
Lihateknologia