Siirry suoraan sisältöön

Proteiinituotannon vaihtoehdot – Valkuaiskasvit (5op)

Toteutuksen tunnus: 9A00CI30-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.11.2020 - 31.12.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
11.01.2021 - 03.04.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Agrologi (AMK)
Opettajat
Jarmo Alarinta
Arja Nykänen
Opintojakso
9A00CI30

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson kuvaus (tavoitteet ja sisältö)
Opiskelija on selvillä tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheista sekä viljelytekniikasta ja tuntee sadon laatuun ja määrään vaikuttavat tekijät. Hän tuntee valkuaiskasvien sadon korjuussa käsittelyssä ja jalostuksessa käytettävät koneet ja laitteet. Hän ymmärtää valkuaiskasvien merkityksen osana tilan viljelysuunnitelmaa taloudelliset ja ympäristönsuojelulliset näkökohdat huomioiden. Hän osaa nimetä tärkeimmät laatuanalyysit ja osaa arvioida eri laatutekijöiden merkityksen ravitsemuksen kannalta sekä eläimille että ihmisille.

Sisältö

- valkuaiskasvit
- viljelytekniikka ja -koneet
- laatu- ja määrätekijät
- taloudelliset ja ympäristötekijät
- tuntee alueelliset tuotantomahdollisuudet ja markkinointikanavat.

Oppimateriaalit

Alkutentti opintojakson alussa osoitettavilta sivuilta kirjoista
Seppänen, M., Kurppa, S. Rinne, M. & Alakukku, L. 2019. Ruokaa! : kestävä maatalous ja ruoantuotanto. Helsinki: Maahenki.
Hollo, E. J. 2008. Elintarvikeoikeus: johdatus elintarvikesääntelyn perusteisiin. Helsinki: Edita.
Opintojaksolla ositettava materiaali, kuten hankkeiden ja tutkimusten tulokset, lehtiartikkelit ja videot.

Opetusmenetelmät

verkko-opetus
Työskentelytavat: webinaarit, pakolliset läsnäoloa vaativat verkkotapaamiset, itsenäinen työskentely,
Aloituswebinaari, alkukirjatentti, itsenäisen tiedonhaun osio

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 opintopistettä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheet, viljelytekniikat sekä sadon laatuun ja määrään vaikuttavat tekijät. Hän on selvillä valkuaiskasvien sadon korjuussa ja käsittelyssä käytettävästä koneistuksesta. Hän tuntee viljelysuunnittelun periaatteet sekä valkuaiskasvien tärkeimmät laatuanalyysit.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa vertailla tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheita, viljelytekniikoita sekä sadon laatuun ja määrään vaikuttavia tekijöitä taloudelliset ja ympäristönäkökulmat huomioon ottaen. Hän osaa keskeisen valkuaiskasvien sadon korjuussa ja käsittelyssä käytettävän koneistuksen. Hän osaa viljelysuunnittelun periaatteet sekä osaa nimetä valkuaiskasvien tärkeimmät laatuanalyysit.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija kykenee arvioimaan tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheiden ja viljelytekniikoiden vaikutusta sadon laatuun ja määrään taloudelliset ja ympäristönäkökulmat huomioon ottaen Hän osaa valita tarkoituksenmukaisimman sadon korjuussa ja käsittelyssä tarvittavan koneistuksen. Hän pystyy tekemään viljelysuunnitelman sekä arvioimaan laatu-analyysien merkitystä sekä eläinten että ihmisten ravitsemukseen

Esitietovaatimukset

Maatalouden ja elintarviketuotannon perusteet. Opintojakson alussa esitetään vaadittava lähtötaso ja perehdytysmateriaali tason saavuttamiseksi.

Lisätiedot

Opintojakson vastuuopettaja Arja Nykänen, arja.nykanen@seamk.fi
Opintojakso kuuluu ammattikorkeakoulujen CampusOnline -tarjontaan.

Siirry alkuun