Siirry suoraan sisältöön

Ruokapalvelujen tuottaminen (12op)

Toteutuksen tunnus: CA00BI44-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.04.2020 - 31.08.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
24.08.2020 - 02.05.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
12 op
Lähiosuus
12 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Paula Juurakko
Leena Arjanne
Eliisa Ylinen
Vastuuopettaja
Eliisa Ylinen
Opintojakso
CA00BI44

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

- Opiskelija osaa tuottaa henkilöstöravintola- ja ravintolapalvelujen palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja. Opiskelija osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa. Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä. Opiskelija hallitsee hyvät hygieeniset käytäntötavat ja ottaa vastuuta elintarvike- ja ravintolatilojen työympäristön puhtaanapidosta ja viihtyvyydestä ympäristöä säästäviä ja kestävää kehitystä tukevia valintoja käyttäen.

Sisältö

- Ravintolapalvelujen tuottaminen toimintaympäristöissä
- Elintarviketuntemus
- Erityisruokavaliot

Oppimateriaalit

Lehtinen, M,, Peltonen, H. & Taurén, P. 2011. Ruoanvalmistuksen käsikirja. WSOY.
Lehtinen, M., Peltonen, H. & Talvinen, P. 2007. Mestarikokin käsikirja. Helsinki: WSOY.
Lehtovaara, T & Hämäläinen, J. 2007. Ravintolakokista mestariksi. Helsinki: WSOY.
Lehtovaara, T. & Hämäläinen, J. 2014. Ravintolakokin käsikirja. Sanoma Pro.
Mauno S. & Lipre E. 2005. Älykäs kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Mauno,S. & Lipre E. 2008. Taitava kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin. 2010. Helsinki: Edita Publishing Oy.
Taskinen T. 2007. Ammattikeittiön ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulun tutkimuksia ja raportteja.

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset ja ravintolapalvelujen tuottaminen palvelu- ja oppimisympäristöissä.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksoon sisältyy 2 viikon työssäoppimisjakso suurtalouskeittiössä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81h työssäoppimista
194h kontaktitunteja
49h itsenäistä opiskelua

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaa ohjatusti tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa ohjatusti toimia joissakin tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija tunnistaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää perusosaamista erilaisissa palvelu- ja oppimisympäristöissä

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaa tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää tietoa palvelu- ja oppimisympäristöissä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa tuottaa ja ratkaista eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalvelutilanteita
Osaa toimia itsenäisesti erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita

Lisätiedot

Opintojaksolla vaaditaan asianmukainen työvaatetus.
Opintojakson alussa mahdollisuus tilata työvaatteet keskitetysti.
Työvaatteet hankitaan omakustanteisesti.

Siirry alkuun