Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemuksen erityiskysymykset (4op)

Toteutuksen tunnus: CA00BI50-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.04.2020 - 26.10.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
19.10.2020 - 31.12.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
4 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Leena Arjanne
Vastuuopettaja
Leena Arjanne
Opintojakso
CA00BI50

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää ruoan hyväksikäyttöön liittyvää anatomiaa ja fysiologiaa. Opiskelija osaa arvioida ravinnonsaannin riittävyyttä sekä suunnitella tavallisimmat erityisruokavaliot. Hän osaa vertailla markkinoilla olevia erityiselintarvikkeita sekä kykenee seuraamaan alan kehitystä ja soveltamaan uusinta tietoa.

Sisältö

- ravinnonoton säätely
- ruoansulatuselimistö ja ruoansulatus sekä niiden säätely
- ravintoaineiden imeytyminen
- virheravitsemus
- tavallisimmat erityisruokavaliot ja erityiselintarvikkeet

Oppimateriaalit

* Aro A, Mutanen M, Uusitupa M (toim.). Ravitsemustiede. Duodecim 2012. Osoitetuin kohdin.
* Nienstedt, W., Hänninen, O. & Arstila, A. Ihmisen fysiologia ja anatomia. Osoitetuin kohdin. (Tai jokin muu fysiologian ja anatomian teos). Uusin painos.
* Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin. 2010. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki: Edita Prima Oy.
* Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen, M. Ravitsemustaito. 2016. Ravitsemustaito. 1.-3. painos. Helsinki: Sanoma Pro Oy.
* Muu opintojaksolla osoitettava materiaali.

Opetusmenetelmät

Verkkoluennot, käytännön harjoitustyöt, oppimistehtävät, verkkotentit

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakson puolivälissä ja lopussa pidettävien verkkotenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

30 tuntia verkkoluentoja, harjoitustehtäviä ja tenttejä
5 tuntia ohjattuja harjoitustöitä
72 tuntia itsenäistä opiskelua oppimistehtävien ja kirjallisuuden parissa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa nimetä ruoan hyväksikäyttöön liittyvää anatomiaa ja fysiologiaa.
Opiskelija tietää tavallisimmat erityisruokavaliot ja osaa nimetä markkinoilla olevia erityiselintarvikkeita sekä kykenee seuraamaan alan kehitystä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee ruoan hyväksikäyttöön liittyvää anatomiaa ja fysiologiaa.
Opiskelija osaa suunnitella tavallisimmat erityisruokavaliot ja tuntee markkinoilla olevia erityiselintarvikkeita sekä kykenee seuraamaan alan kehitystä ja soveltamaan uusinta tietoa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää ja vertailla ruoan hyväksikäyttöön liittyvää anatomiaa ja fysiologiaa.
Opiskelija osaa perustella ja suunnitella tavallisimmat erityisruokavaliot ja tuntee laajasti markkinoilla olevia erityiselintarvikkeita sekä kykenee seuraamaan alan kehitystä ja soveltamaan ja perustelemaan uusinta tietoa.

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen, erityisruokavaliot,
Elintarvikkeet ja ravitsemus tai Elintarvikkeet ravitsemuksessa.

Siirry alkuun