Ruokapalvelujen tuottaminen (12op)
Toteutuksen tunnus: CA00BI44-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 16.04.2019 - 15.09.2019
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 26.08.2019 - 03.05.2020
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 12 op
 
- Lähiosuus
 - 12 op
 
- Toteutustapa
 - Lähiopetus
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Koulutus
 - Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
 
- Opettajat
 - Paula Juurakko
 - Kaija Nissinen
 - Eija Putula-Hautala
 - Leena Arjanne
 - Eliisa Ylinen
 
- Opintojakso
 - CA00BI44
 
Tavoitteet
-	Opiskelija osaa tuottaa henkilöstöravintola- ja ravintolapalvelujen palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja. Opiskelija osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa.  Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä. Opiskelija hallitsee hyvät hygieeniset käytäntötavat ja ottaa vastuuta elintarvike- ja ravintolatilojen työympäristön puhtaanapidosta ja viihtyvyydestä ympäristöä säästäviä ja kestävää kehitystä tukevia valintoja käyttäen.
                    
Sisältö
-	Ravintolapalvelujen tuottaminen toimintaympäristöissä 
-	Elintarviketuntemus
-	Erityisruokavaliot
                    
Oppimateriaalit
Lehtinen, M,, Peltonen, H. & Taurén, P. 2011. Ruoanvalmistuksen käsikirja. WSOY.
Lehtinen, M., Peltonen, H. & Talvinen, P. 2007. Mestarikokin käsikirja. Helsinki: WSOY.
Lehtovaara, T & Hämäläinen, J. 2007. Ravintolakokista mestariksi. Helsinki: WSOY.
Lehtovaara, T. & Hämäläinen, J. 2014. Ravintolakokin käsikirja. Sanoma Pro.
Mauno S. & Lipre E. 2005. Älykäs kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Mauno,S. & Lipre E. 2008. Taitava kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin. 2010. Helsinki: Edita Publishing Oy.
Taskinen T. 2007. Ammattikeittiön ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulun tutkimuksia ja raportteja.
                    
Opetusmenetelmät
Luennot ja harjoitukset ja ravintolapalvelujen tuottaminen palvelu- ja oppimisympäristöissä.
                    
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon sisältyy 2 viikon työssäoppimisjakso suurtalouskeittiössä.
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81h työssäoppimista
194h kontaktitunteja
49h itsenäistä opiskelua
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa ohjatusti tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa ohjatusti toimia joissakin tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija tunnistaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää perusosaamista erilaisissa palvelu- ja oppimisympäristöissä
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Osaa tuottaa eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja
Osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää tietoa palvelu- ja oppimisympäristöissä
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa tuottaa ja ratkaista eri palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalvelutilanteita
Osaa toimia itsenäisesti erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa
Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen, terveellisyyteen, taloudellisuuteen ja elämyksellisyyteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä
                    
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita