Kasvikset ja marjavalmisteet (5op)
Toteutuksen tunnus: KC03CE60214-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.04.2019 - 13.10.2019
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 30.09.2019 - 18.12.2019
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Laila Matikainen
- Ajoitusryhmät
- A-ryhmä (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- B-ryhmä (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmät
- A-ryhmä
- B-ryhmä
- Opintojakso
- KC03CE60214
Tavoitteet
Opiskelija osaa kasvis- ja marjaraaka-aineiden käytön, ominaisuukset ja laatuun vaikuttavat tekijät valmisteissa. Opiskelija osaa soveltaa keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja turvallisuuteen liittyvät tekijöitä.
                    
Toteutustavat
Luennot ja laboratorioharjoitukset
                    
Sisältö
- Syötävät kasvit (eksoottiset hedelmät, juurekset, kaalit, kotimaiset hedelmät, marjat, mausteyrtit, muut vihannekset, palkokasvit, peruna, salaatit, sipulit, vihanneshedelmät ja viljellyt sienet) elintarvikkeiden raaka-aineena
- kasvisten säilytysmenetelmät
- kasvisten prosessointitavat
- kasvisten ravitsemus
- kasvistuotteiden kehittäminen.
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin syötävät kasvikset, kasvisten yleiset prosessointitavat sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin.
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee hyvin syötävät kasvikset, kasvisten eri prosessointitapoja sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä. 
.
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tuntee kiitettävästi syötävät kasvikset, niiden ominaispiirteet, kasvisten yleiset prosessointitavat sekä tietää marjavalmisteiden valmistusprosessin. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
                    
Esitietovaatimukset
Elintarvikeprosessit
                    
