Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen (5op)
Opintojakson tunnus: C-10108-R601ML119
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
- Korkeakoulu
- Lapin ammattikorkeakoulu
Osaamistavoitteet
Opiskelija - Osaa tunnistaa ja kartoittaa eri luonnontuotteiden kasvupaikat paikkatietoja hyödyntäen - Osaa laatia keruutoiminnalle omavalvonta, keruu- ja turvallisuussuunnitelman - Tuntee kerääjien koordinointiin liittyvät luvanvaraisuudet ja toimet - Tuntee luonnontuotteiden talteenoton ja keruuorganisoinnin ketjun sekä osaa suhteuttaa tarvittavat toimenpiteet eri raaka-ainevolyymeihin - Ymmärtää luonnontuotteiden alkutuotannon ja arvoketjun - Osaa nimetä sopivan keruuajankohdan ja keruutavan käyttötarkoitus huomioiden.
Sisältö
Omavalvonta ja turvallisuus Luomukeruu ja -säädökset Luvanvaraisuudet Raaka-aineen talteenoton ja organisoinnin suunnitelma
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2 Tuntee luonnontuotteiden talteenottoon liittyvät luvanvaraisuudet ja säädökset. Osaa tunnistaa ja kartoittaa luonnontuotteiden kasvupaikkoja. Tuntee luonnontuotteiden talteenoton ja organisoinnin suunnittelua.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4 Hallitsee luonnontuotteiden talteenoton suunnittelun ja organisoinnin turvallisesti luvat ja säädökset huomioon ottaen.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5 Osaa suunnitella luonnontuotteiden talteenoton eri vaiheet turvallisesti, lupien ja säädösten mukaisesti paikkatietotaitoja apuna käyttäen. Hallitsee luonnontuotteiden talteenoton organisoinnin kestävästi ja luomukeruun huomioon ottaen.