Tuotekehitys (6op)
Opintojakson tunnus: KC03BE60011
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 6 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-	osaa soveltaa asiakaslähtöisen tuotekehitysprosessin menetelmiä
-	osaa organisoida ja toteuttaa pienimuotoisen elintarvikkeen tuotesuunnitteluprojektin.
                    
Sisältö
Tuotekehitysprojektin apuvälineet, kuluttajatutkimukset, aistinvarainen arviointi, koemarkkinointi, ideointi, tuotesuunnittelu, koesuunnittelumenetelmät, reseptin optimointi, hintalaskelmat, säilyvyys- ja pakkaustestit, prosessin suunnittelu, tuotetestit ja markkinointi. Lisäksi tutustutaan tulosten analysointiin eri menetelmien avulla.
                    
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1?2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten tuotekehitysprojektien ratkaisemisessa.
Hyvä (3?4): Opiskelija tuntee hyvin elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten tuotekehitysprojektien ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä. 
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikealaan liittyvän tuotekehityksen peruskäsitteet, tuotekehitysprosessin vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten tuotekehitysprojektin kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
                    
Oppimateriaalit
Opettajan materiaali. Oheislukemistona mm. Fuller, G. New Food Product Development, (2005).
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=58551 
                    
Toteutustavat
Luennot, harjoitukset ja tuotekehitysprojekti ryhmätyönä (läsnäolo ja osallistuminen harjoitustöissä ja projektissa pakollinen)
                    
