Siirry suoraan sisältöön

Konetekniikka- ja turvallisuus (3op)

Opintojakson tunnus: KC03BE20073

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa määritellä elintarvikekoneiden turvallisuuden ja hygienian kannalta kriittiset kohdat
- osaa tuottaa vaatimusmäärittelyn koneiden suunnittelijalle
- osaa soveltaa elintarvikekonevalmistuksen standardeja ja koneturvallisuuspäätöstä.

Sisältö

Koneen valmistuksessa huomioitavat koneiden turvallisuuden vaatimukset ja elintarviketeollisuudessa käytettävien koneiden erityisvaatimukset. Elintarvikekoneiden hygieniavaatimukset. Metalliset materiaalit, ainevalinnat ja käsittelymenetelmät. Koneenosien valmistuksessa käytettävät yleisimmät työmenetelmät. Kiinteät, irrotettavat, joustavat liitokset, tehonsiirtotavat, hydrauliikan perusteet

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Oppimateriaalit

Opettajan ilmoittama materiaali

Toteutustavat

Luennot ja harjoitukset

Siirry alkuun