Siirry suoraan sisältöön

Ajankohtaiset ravitsemuskysymykset ja terveyden edistäminen (5op)

Opintojakson tunnus: KA33C20

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija perehtyy ajankohtaisiin ravitsemuskysymyksiin ja niiden tieteelliseen taustaan. Opiskelija osaa reflektoida alan kansallisia ja kansainvälisiä tutkimuksia ja soveltaa niitä omaan työhönsä. Opiskelija osaa ajatella kriittisesti ja analyyttisesti. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää rooliaan terveyden edistämisen kentässä oman alansa asiantuntijana. Opiskelija perehtyy ravitsemusviestintään, mediakenttään ja kykenee sisällöltään, rakenteeltaan ja tyyliltään vaativaan viestintään ruoka- ja ravitsemusaiheista ammattimedioihin.

Sisältö

-Ajankohtaiset ravitsemuskysymykset ja niiden tieteellinen tausta (tiedonhaku)
-Terveyden edistäminen ravitsemuksen keinoin
-Ravitsemusaiheinen viestintäprojekti ammattimediaan (suunnittelu, toteutus, arviointi)

Esitietovaatimukset

Opintojaksolle osallistuminen edellyttää Ravitsemustaito (Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen M. 2015) tai vastaavan oppisisällön hallinnan.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1
Opiskelija tuntee terveyden edistämisen periaatteita ja osaa pääpiirteissään soveltaa niitä omalle ammattialalle ravitsemusnäkökulmasta. Opiskelija tietää ajankohtaisia ravitsemuskysymyksiä ja hahmottaa osittain niiden tieteellistä taustaa. Hän osaa hakea ja käyttää pääosin luotettavaa ravitsemustutkimustietoa. Hän hallitsee joitakin periaatteita, miten kirjoittaa ravitsemuksesta ammattimediaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3
Opiskelija tuntee terveyden edistämisen periaatteita ja osaa pääpiirteissään soveltaa niitä omalle ammattialalle ravitsemusnäkökulmasta. Opiskelija tietää ajankohtaisia ravitsemuskysymyksiä ja tuntee niiden tieteellistä taustaa. Hän osaa hakea ja käyttää luotettavaa ravitsemustutkimustietoa. Hän osaa laatia sisällöltään, rakenteeltaan ja tyyliltään sopivan viestin ammattimediaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Opiskelija tuntee terveyden edistämisen periaatteita ja osaa soveltaa niitä omalle ammattialalle ravitsemusnäkökulmasta. Opiskelija tietää ajankohtaisia ravitsemuskysymyksiä ja ymmärtää niiden tieteellistä taustaa. Hän tuntee luotettavia ravitsemustutkimustiedon lähteitä ja osaa käyttää niitä sujuvasti. Hän kykenee sisällöltään, rakenteeltaan ja tyyliltään vaativaan viestintään ruoka- ja ravitsemusaiheista ammattimedioihin ja osaa perustella tekemänsä valinnat.

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Siirry alkuun