Siirry suoraan sisältöön

Johdanto bio- ja elintarviketekniikkaan (3op)

Opintojakson tunnus: KA03BELTE10

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tuntee Suomen elintarviketeollisuuden rakenteen ja kansainvälisen elintarviketuotannon kehitykset
- osaa arvioida elintarvikkeiden tärkeimpiä teollisia valmistusmenetelmiä.

Sisältö

Bio- ja elintarviketekniikan toimialan merkitys Suomen kansantaloudessa, Historia ja tärkeimmät teollisuusyritykset, Elintarviketuotannon kansainvälinen kehitys, Seuraavien elintarvikeryhmien valmistus pääkohdittain : vihannes-ja hedelmäjalosteet, lihatuotteet, viljatuotteet, meijerituotteet, elintarvikerasvat, sokerit, juomat ja makeiset.

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin eri elintarvikkeiden valmistusprosessit.

Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä kykenee soveltamaan valmistusmenetelmien tuntemusta tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee keskeiset elintarvikkeiden valmistusprosessit sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Oppimateriaalit

Saarela, Hyvönen, Määttälä, von Wright (Toim.): Elintarvikeprosessit. Savonia. Eri painoksia.

Toteutustavat

Luennot ja seminaarit

Siirry alkuun