Kehittämisprojekti (10op)
Opintojakson tunnus: KA01CMYT04
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 10 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija syventää asiantuntijuuttaan valitsemallaan aihealueella, joka voi olla kotieläintuotannon, kotieläinten terveydenhuollon, kasvintuotannon tai teknologian osaamisalaa painottuva. Työ voi perustua myös koko ruokaketjua läpäisevään teemaa, ja tällöin se tehdään ryhmässä, jossa on agrologi-, elintarvikeinsinööri - ja restonomiopiskelijoita. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa analysoida tuotantoprosessien ja toimintojen vuorovaikutuksia osaamisalojen välisiä. Hän osaa poimia keskeisiä toimintojen ja prosessien tehokkuutta ja laatua kuvaavia indikaattoreita sekä kehittää edelleen käyttäen apuna kotimaisista ja ulkomaisista lähteistä saamaansa käytännön ammatilliseen osaamiseen ja tutkimuksiin pohjautuvaa tietoa.
Sisältö
Opiskelijapari tai pienryhmä valitsee tuotantoprosesseihin tai toimintoihin liittyvän projektiaiheen opettajien ohjauksessa. Eri ryhmien aiheet voivat poiketa toisistaan sekä vuosiluokittain, että vuosiluokkien välillä.
Esitietovaatimukset
-Kaikki yhteiset ammattiopinnot
-Kaikki maatalousyritysten tuotantoprosessit valinnan alaiset opinnot joko suoritettua tai aloitettu
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan monipuolista aiheeseen perehtyneisyyttä, alan uusimman kotimaisen tiedon hallintaa sekä ulkomaisen ammatillisen tiedon hyödyntämistä.
Oppimateriaalit
Eri alojen syventävää materiaalia, joka sovitaan opiskelijoiden valitsemien aiheiden mukaan.
Toteutustavat
-Aktivoivat luennot
-Pienryhmissä tapahtuvaa oppimista. Opiskelijaryhmän oppimisprosessia tukee joustavaasti tilanteen mukaan usea eri opettaja