Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemusfysiologia ja terveysLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: CA00CX25

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi
Vastuuhenkilö
Leena Arjanne

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa selittää ravinnon hyväksikäyttöön liittyvää fysiologiaa (ruoansulatus, imeytyminen, kuljetus, varastointi, aineenvaihdunta ja eritys, tarve ja ravitsemustila). Opiskelija osaa perusteet ruokavalion merkityksestä elämäntapasairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Sisältö

Ravitsemusfysiologia (ruoansulatus, imeytyminen, kuljetus, varastointi, aineenvaihdunta ja eritys, tarve ja ravitsemustila)
Ravitsemuksen yhteydet suomalaisten elämäntapasairauksiin ja niiden ennaltaehkäisy
Lihavuus ja painonhallinta

Esitietovaatimukset

Elintarvikkeet ja ravitsemus tai vastaavat tiedot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa nimetä ravinnon hyväksikäyttöön liittyvää fysiologiaa ja anatomiaa. Opiskelija osaa nimetä ruokavalion terveyttä edistäviä ja heikentäviä piirteitä. Opiskelija osaa kuvailla suomalaisten tavallisimpia elämäntapasairauksia. Hän osaa määritellä lihavuuden ja painonhallintaan vaikuttavia tekijöitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa nimetä ravinnon hyväksikäyttöön liittyvää fysiologiaa ja anatomiaa ja selittää kuinka ravintoaineet päätyvät elimistön käyttöön. Opiskelija osaa perustella ravitsemusfysiologian avulla ruokavalion merkitystä elämäntapasairauksien ja lihavuuden ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa monipuolisesti nimetä ravinnon hyväksikäyttöön liittyvää fysiologiaa ja anatomiaa ja selittää, kuinka ravintoaineet päätyvät elimistön käyttöön. Opiskelija osaa perustella ravitsemusfysiologian avulla ruokavalion merkitystä elämäntapasairauksien ja lihavuuden ennaltaehkäisyssä ja kuvailla hoitoon liittyviä haasteita.

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi

Siirry alkuun