Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet (5op)
Opintojakson tunnus: YELRYYTP05
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija perehtyy elintarvikeketjun yritysten johtamis- ja suunnittelulogiikkaan sekä uuden yritystoiminnan käynnistämisen suunnitteluperiaatteisiin. Opintojakson aikana opiskelija saa perustiedot elintarvikeketjun roolista kansantaloudessa, yrityksen strategisesta suunnittelusta, talouden suunnittelusta ja laskentatoimen perusteista sekä yhtiö- ja kauppaoikeudesta.
Sisältö
Opinnot koostuvat osioista, joiden sisältö on
1. Elintarvikeketju osana kansantalouden kokonaisuutta
2. Pk-yrityksen strateginen johtaminen ja toiminnan suunnittelu
3. Yrityksen taloushallintojärjestelmän rakenne ja periaatteet
4. Uuden liiketoiminnan luominen
5. Yhtiö- ja kauppaoikeuden perusteet
Esitietovaatimukset
Ei edellytä edeltäviä opintoja.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opintojakson hyväksyttävä suorittaminen edellyttää, että opiskelija on laatinut ja raportoinut hyväksyttävästi kaikki annetut tehtävät sekä suorittanut hyväksyttävästi osatentit, jotka painottuvat eri osioiden käsitesisältöön.
Arvosanan määräytyminen:
1-2 Opiskelija ymmärtää pienyrityksen toiminnan taloudellisen ja juridisen peruslogiikan.
3-4 Opiskelija ymmärtää pienyrityksen toiminnan taloudellisen ja juridisen peruslogiikan ja osaa soveltaa oppimaansa käytännön päätöksentekotilanteisiin elintarvikeketjun näkökulmasta.
5 Opiskelija ymmärtää pienyrityksen toiminnan taloudellisen ja juridisen peruslogiikan, osaa soveltaa oppimaansa käytännön päätöksentekotilanteisiin elintarvikeketjun näkökulmasta sekä kykenee luomaan uusia, luovia päätöksentekoasetelmia, joissa hyödyntää oppimaansa.
Oppimateriaalit
Keskeiset opiskelussa käytettävät teokset ovat:
Karjalainen, L. (2013): Yrittäjän talousopas, Gaudeamus Oy.
Saatavuus: http://tiny.cc/fxjmkx
Raatikainen L. (2011) Liikeideasta liikkeelle, 8.p., Edita Publishing Oy
Saatavuus: http://tiny.cc/8vjmkx
sekä opettajien Moodleen tuottama aineisto. Opinnoissa käytetään itseohjautuvasti perusoppikirjoja, opettajien tuottamaa aineistoa sekä harjoitustehtäväcaseja.
Toteutustavat
Opintojakson kokonaisuus muodostuu teorialuennoista, yksin tai ryhmässä tapahtuvasta käytäntöön soveltavasta perehtymisestä perusoppikirjoihin sekä harjoitustehtävistä, joiden tekeminen edellyttää alan kirjallisuuden hyväksikäyttöä. Opiskelijat etsivät ja luovat tietoa itseohjautuvasti ryhmissä.
Lisätiedot
- virtuaaliopintoja 1 op