Siirry suoraan sisältöön

Opi elintarvikkeista (3op)

Opintojakson tunnus: 9A00BJ38

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Elintarvikkeiden tunteminen on edellytys onnistumiselle ruuan valmistuksessa ja hyvälle ravitsemukselle. Elintarvikkeet tunteva osaa valita oikeat ja taloudelliset ruoanvalmistustavat ja koostaa täysipainoisia aterioita. Lähde siis matkalle elintarvikkeiden ihmeelliseen maailmaan!

Sisältö

– elintarvikeryhmät ja niiden ominaisuudet
– kemialliset ja fysikaaliset ilmiöt ruoanvalmistuksessa
– elintarvikkeet ravintoaineiden lähteenä
– suomalaisten ruoankulutus

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee elintarvikkeiden ominaisuudet ja koostumuksen elintarvikeryhmittäin. Hän osaa selittää ja ennustaa ruoanvalmistuksessa tapahtuvia muutoksia ja ilmiöitä. Hänellä on kokonaiskuva elintarvikkeiden kulutusmääristä ja ravintosisällöstä niin, että hän kykenee hahmottamaan ravintoaineiden saantia ateriakokonaisuuksista. Opiskelija on palauttanut opintojakson tehtävät määräajassa.

Suoritustavat

Verkko-opinnot

Siirry alkuun