Opi elintarvikkeista (3op)
Opintojakson tunnus: 9A00BJ38
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Elintarvikkeiden tunteminen on edellytys onnistumiselle ruuan valmistuksessa ja hyvälle ravitsemukselle. Elintarvikkeet tunteva osaa valita oikeat ja taloudelliset ruoanvalmistustavat ja koostaa täysipainoisia aterioita. Lähde siis matkalle elintarvikkeiden ihmeelliseen maailmaan!
                    
Sisältö
– elintarvikeryhmät ja niiden ominaisuudet
– kemialliset ja fysikaaliset ilmiöt ruoanvalmistuksessa
– elintarvikkeet ravintoaineiden lähteenä
– suomalaisten ruoankulutus
                    
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tuntee elintarvikkeiden ominaisuudet ja koostumuksen elintarvikeryhmittäin. Hän osaa selittää ja ennustaa ruoanvalmistuksessa tapahtuvia muutoksia ja ilmiöitä. Hänellä on kokonaiskuva elintarvikkeiden kulutusmääristä ja ravintosisällöstä niin, että hän kykenee hahmottamaan ravintoaineiden saantia ateriakokonaisuuksista. Opiskelija on palauttanut opintojakson tehtävät määräajassa.
                    
Suoritustavat
Verkko-opinnot
                    
