Yritystalouden hallinta (3op)
Opintojakson tunnus: CA00BI43
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
Osaamistavoitteet
-Opiskelija osaa huomioida ulkoisen laskentatoimen vaatimukset ravintolan operatiivisessa toiminnassa
-Opiskelija osaa lukea ulkoisen laskentatoimen tuottamia raportteja
-Opiskelija tuntee katetuottolaskennan periatteet
-Opiskelija tuntee kirjanpidon tehtävät ja periaatteet
-Opiskelija osaa suunnitella kassavirtalaskelman
-Opiskelija ymmärtää investointilaskennan periaatteita
-Opiskelija osaa laskea ravintolan keskeisiä sisäisiä tunnuslukuja
-Opiskelija osaa soveltaa tuotettua taloudellista tietoa yrityksen kehittämisessä
-Opiskelija tuntee hinnoittelun perusteet toimialalla
Sisältö
- HoReCa-alan ulkoisen laskentatoimen vaatimukset
- Ulkoisen laskentatoimen raportit
- Sisäisen laskentatoimen raportit
- Ulkoisen laskentatoimen perusteet
- Sisäisen laskentatoimen perusteet
- Investointilaskennan perusteet
- Hinnoittelu
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
-Opiskelija tunnistaa ulkoisen laskentatoimen vaatimukset ravintolan operatiivisessa toiminnassa
-Opiskelija osaa nimetä ulkoisen laskentatoimen tuottamia raportteja
-Opiskelija osaa laskea myyntikatteen
-Opiskelija osaa nimetä kirjanpidon tehtäviä ja periaatteita
-Opiskelija tietää kassavirtalaskelman osat
-Opiskelija käyttää investointilaskentamenetelmää
-Opiskelija osaa laskea ravintolan joitakin keskeisiä sisäisiä tunnuslukuja
-Opiskelija tietää hinnoittelun perusteita toimialalla
Arviointikriteerit, hyvä (3)
-Opiskelija ymmärtää ulkoisen laskentatoimen vaatimuksia ravintolan operatiivisessa toiminnassa
-Opiskelija osaa lukea ulkoisen laskentatoimen tuottamia raporttien osia
-Opiskelija tuntee katetuottolaskennan periaatteita
-Opiskelija tuntee kirjanpidon tehtäviä ja periaatteita
-Opiskelija osaa osittain suunnitella kassavirtalaskelman
-Opiskelija tuntee investointilaskennan periaatteita
-Opiskelija tuntee ja osaa laskea ravintolan keskeisiä sisäisiä tunnuslukuja
-Opiskelija tunnistaa joitain kohteita miten voi käyttää tuotettua taloudellista tietoa yrityksen kehittämisessä
-Opiskelija tuntee hinnoittelun perusteita toimialalla
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
-Opiskelija osaa huomioida ulkoisen laskentatoimen vaatimukset ravintolan operatiivisessa toiminnassa
-Opiskelija osaa lukea ulkoisen laskentatoimen tuottamia raportteja
-Opiskelija tuntee katetuottolaskennan periatteet
-Opiskelija tuntee kirjanpidon tehtävät ja periaatteet
-Opiskelija osaa suunnitella kassavirtalaskelman
-Opiskelija ymmärtää investointilaskennan periaatteita
-Opiskelija osaa laskea ravintolan keskeisiä sisäisiä tunnuslukuja
-Opiskelija osaa soveltaa tuotettua taloudellista tietoa yrityksen kehittämisessä
-Opiskelija tuntee hinnoittelun perusteet toimialalla