Siirry suoraan sisältöön

Yritystalouden hallinta (3op)

Opintojakson tunnus: CA00BI43

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

-Opiskelija osaa huomioida ulkoisen laskentatoimen vaatimukset ravintolan operatiivisessa toiminnassa
-Opiskelija osaa lukea ulkoisen laskentatoimen tuottamia raportteja
-Opiskelija tuntee katetuottolaskennan periatteet
-Opiskelija tuntee kirjanpidon tehtävät ja periaatteet
-Opiskelija osaa suunnitella kassavirtalaskelman
-Opiskelija ymmärtää investointilaskennan periaatteita
-Opiskelija osaa laskea ravintolan keskeisiä sisäisiä tunnuslukuja
-Opiskelija osaa soveltaa tuotettua taloudellista tietoa yrityksen kehittämisessä
-Opiskelija tuntee hinnoittelun perusteet toimialalla

Sisältö

- HoReCa-alan ulkoisen laskentatoimen vaatimukset
- Ulkoisen laskentatoimen raportit
- Sisäisen laskentatoimen raportit
- Ulkoisen laskentatoimen perusteet
- Sisäisen laskentatoimen perusteet
- Investointilaskennan perusteet
- Hinnoittelu

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

-Opiskelija tunnistaa ulkoisen laskentatoimen vaatimukset ravintolan operatiivisessa toiminnassa
-Opiskelija osaa nimetä ulkoisen laskentatoimen tuottamia raportteja
-Opiskelija osaa laskea myyntikatteen
-Opiskelija osaa nimetä kirjanpidon tehtäviä ja periaatteita
-Opiskelija tietää kassavirtalaskelman osat
-Opiskelija käyttää investointilaskentamenetelmää
-Opiskelija osaa laskea ravintolan joitakin keskeisiä sisäisiä tunnuslukuja
-Opiskelija tietää hinnoittelun perusteita toimialalla

Arviointikriteerit, hyvä (3)

-Opiskelija ymmärtää ulkoisen laskentatoimen vaatimuksia ravintolan operatiivisessa toiminnassa
-Opiskelija osaa lukea ulkoisen laskentatoimen tuottamia raporttien osia
-Opiskelija tuntee katetuottolaskennan periaatteita
-Opiskelija tuntee kirjanpidon tehtäviä ja periaatteita
-Opiskelija osaa osittain suunnitella kassavirtalaskelman
-Opiskelija tuntee investointilaskennan periaatteita
-Opiskelija tuntee ja osaa laskea ravintolan keskeisiä sisäisiä tunnuslukuja
-Opiskelija tunnistaa joitain kohteita miten voi käyttää tuotettua taloudellista tietoa yrityksen kehittämisessä
-Opiskelija tuntee hinnoittelun perusteita toimialalla

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

-Opiskelija osaa huomioida ulkoisen laskentatoimen vaatimukset ravintolan operatiivisessa toiminnassa
-Opiskelija osaa lukea ulkoisen laskentatoimen tuottamia raportteja
-Opiskelija tuntee katetuottolaskennan periatteet
-Opiskelija tuntee kirjanpidon tehtävät ja periaatteet
-Opiskelija osaa suunnitella kassavirtalaskelman
-Opiskelija ymmärtää investointilaskennan periaatteita
-Opiskelija osaa laskea ravintolan keskeisiä sisäisiä tunnuslukuja
-Opiskelija osaa soveltaa tuotettua taloudellista tietoa yrityksen kehittämisessä
-Opiskelija tuntee hinnoittelun perusteet toimialalla

Siirry alkuun