Siirry suoraan sisältöön

Tuotepilotointi (5op)

Opintojakson tunnus: 8B00BI38

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida leivontaprosesseja ja tuotteiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa soveltaa ja kehittää leipomoteollisuuden valmistusmenetelmiä
- oppii rakentamaan maidonkäsittelyprosesseja yksikköprosesseista ja ymmärtää valmistusprosessien yhteyden tuotantoteknologiaan
- osaa arvioida aineksien ja prosessivaiheiden vaikutuksista valmiin tuotteen ominaisuuksiin ja osaa tehdä tuotteen laadun edellyttämiä muutoksia valmistusprosesseissa.

Sisältö

Leipomotuotteiden valmistusprosessit, eri raaka-aineiden vaikutus lopputuotteeseen: myllytys, esitaikinat, kylmäleivonta, lisäaineet, laadunhallinta ja leipomokoneet.

Kokeellinen lähestyminen meijeriteknologian keskeisten tuotteiden valmistusteknologiaan ja tuotelaatuun; kermaviili, jogurtti, tuorejuustot, kypsytetty juusto ja jäätelö.

Esitietovaatimukset

Elintarvikekemia
Elintarvikeprosessit

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee leipomo- ja meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa

Siirry alkuun